Vanavond op tv: eerste halve finale Songfestival, opening Slavernijtentoonstelling

Vanavond op tv: eerste halve finale Songfestival, opening Slavernijtentoonstelling
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 18 mei

Kijktip :

Vanavond gaat het Songfestival van start in Ahoy Rotterdam en uiteraard is NPO 1 daarbij voor een live verslag. Verder onder meer een registratie van de opening van de Slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 18 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Eurovisie Songfestival, de voorbeschouwing

NPO 1
20:30 uur

Op de Songfestivalavonden, deze dinsdag en donderdag met de halve finales en zaterdag met de finale, presenteert Rik van de Westelaken vanaf 20:35 uur op NPO 1 een voorbeschouwingsprogramma. In de voorbeschouwing bereiden Rik van de Westelaken en zijn gasten de kijker voor op wat die avond te wachten staat op het enorme muziekfestival.


Dramafilm: Bridge of Spies

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is de prachtige spionagefilm Bridge of Spies van Steven Spielberg te zien. De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan. James is een succesvolle advocaat die gerekruteerd wordt door de CIA om een haast onmogelijke missie uit te voeren. Hij moet onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.


Terug: Mighty Ships

Discovery
20:30 uur

In een nieuw seizoen van Mighty Ships komen weer de grootste en meest ingenieuze schepen ter wereld voorbij. In de eerste aflevering staat de Yasin Bey centraal. Dit schip is een varende elektriciteitscentrale, bedoeld om afgelegen gebieden van stroom te voorzien. Mighty Ships gaat aan boord van de Yasin Bey voor zijn eerste reis: van de scheepswerf in Istanbul naar het kleine eiland Ambon in Indonesië. Daar zal het schip de bevolking vijf jaar lang voorzien van stabiele elektriciteit.


Live: Eurovisie Songfestival, 1e halve finale

NPO 1
21:00 uur

Live vanuit Rotterdam Ahoy strijden zestien landen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival voor een plek in de finale. Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager presenteren de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Cornald Maas en Sander Lantinga geven het commentaar bij de optredens. De tien landen met de meeste stemmen aan het eind van de avond gaan naar de finale komende zaterdag.


Terugblik: Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum

NPO 2
22:35 uur

Terugblik op de opening van de eerste overzichtstentoonstelling over het Nederlandse slavernijverleden in het Rijksmuseum. Herman van der Zandt blikt terug op de hoogtepunten van de openingsceremonie en voert gesprekken met Rijksmuseum-directeur Taco Dibbets en hoofd geschiedenis van het museum, Valika Smeulders. In reportages worden de verhalen verteld achter enkele bijzondere objecten, die deels speciaal voor deze tentoonstelling uit binnen- en buitenland in bruikleen zijn gegeven.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV