Documentaire Jodie Foster: Hollywood Survivor woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Jodie Foster: Hollywood Survivor woensdag te zien op NPO 2
Actrice is uniek fenomeen

Kijktip :

De documentaire Jodie Foster: Hollywood Survivor vertelt het verhaal van deze bijzondere actrice, een uniek fenomeen in Hollywood. Ze brak door als zesjarig tv-sterretje, maar schopte het uiteindelijk tot één van Hollywoods succesvolste actrices - en vervolgens tot producent en regisseur.

Jodie Foster: Hollywood Survivor gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

The Silence of the Lambs
Jodie Foster, wie kent haar niet? Door de jaren heen heeft ze in talloze bekende producties gespeeld. In de jaren zeventig brak ze als jonge actrice door met rollen in onder meer Freaky Friday en Taxi Driver. Na een periode van minder succes won ze haar eerste Oscar voor The Accused (1988), drie jaar later gevolgd door een tweede hoofdprijs voor de klassieker The Silence of the Lambs. Foster maakt een onuitwisbare indruk door haar krachtige en toch breekbare uitstraling.

Emancipatie en onafhankelijkheid
Foster is een icoon; ze breekt alle codes van de Hollywoodglamour die we bij veel anderen zien. Ze is mooi maar nooit passief, heroïsch maar niet mannelijk, seksueel maar niet erotisch. Foster maakt gedurende haar carrière bovendien een zichtbare ontwikkeling door richting meer emancipatie en onafhankelijkheid. Wie de carrière van deze actrice overziet, kan niet anders dan concluderen dat ze een strijder is - zowel op het witte doek als daarbuiten.

De documentaire Jodie Foster: Hollywood Survivor is op woensdag 19 mei om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Jodie Foster: Hollywood Survivor terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Jodie Foster: Hollywood Survivor woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier