Keuringsdienst van waarde doet donderdag 20 mei onderzoek naar Italiaanse kaas

Keuringsdienst van waarde doet donderdag 20 mei onderzoek naar Italiaanse kaas
Zijn ze wel echt Italiaans?

Kijktip :

Hoewel Nederland wereldwijd bekend staat om zijn kazen, kan Italië er ook wat van. Ook in ons land wordt er veel kaas uit het Zuid-Europese land verkocht. Althans, dat staat op de verpakking. De Keuringsdienst van waarde gaat op onderzoek uit.

Keuringsdienst van waarde over Italiaanse kaas gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Pasta
De Italiaanse kaas wordt maar wat graag gebruikt in onze keuken. We gebruiken het in verschillende maaltijden, strooien het over onze pastagerechten en stoppen het in de lasagne. Het liefst willen we kaas die écht uit Italië komt, en dan specifiek Parma als het even kan. Dat het ook anders gaat, brengt de Keuringsdienst aan het licht.

Nederlandse kazen
Er blijken namelijk ook diverse Nederlandse kazen te zijn die zeggen naar Italië te smaken, of die zichzelf een heus Italiaans imago aanmeten. De vraag is natuurlijk: hoe maak je van een Hollandse kaas een Italiaanse? En hoe kunnen we de smaak van Italiaanse kaas eigenlijk typeren? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de ware aard van pastakaas.

De Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Keuringsdienst van waarde doet donderdag 20 mei onderzoek naar Italiaanse kaas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier