Hereditary nu al dé horrorsensatie van 2018

Hereditary nu al dé horrorsensatie van 2018
Criticasters zijn lyrisch: 'The Exorcist van deze generatie'

Nieuws :

Indie-horrorfilms doen het doorgaans goed op het Sundance Film Festival. Dit jaar is het de beurt aan Hereditary om voor de nodige buzz te zorgen. De film ontving zeer gepassioneerde recensies en nu al verklaren critici dat Hereditary waarschijnlijk de engste film van het 2018 is, misschien wel van dit decennium.

:article:img

De hoofdrollen zijn voor Toni Collette (Little Miss Sunshine), Gabriel Byrne (The Usual Suspects) en de jonge nieuwkomer Milly Shapiro. Vooral Toni Collette maakt indruk in de film als Annie Graham. Wanneer haar moeder Ellen, de matriarch van de familie Graham, sterft, begint haar gezin cryptische en steeds angstaanjagendere geheimen over hun voorouders te ontrafelen. Hoe meer ze ontdekken, hoe meer ze zichzelf proberen te onttrekken aan het sinistere lot dat ze lijken te hebben geërfd.

Schrijver-regisseur Ari Aster ontketent in zijn speelfilmdebuut een nachtmerrie met een vakmanschap en de precisie van een begaafd auteur. Hij transformeert een familietragedie in iets onheilspellends en diep verontrustend. De eerste trailer van de film verscheen dinsdag en lijkt de buzz rondom Hereditary alleen maar aan te wakkeren.

Time Out's filmrecensent Joshua Rothkopf noemt de film in zijn review 'The Exorcist van een nieuwe generatie'.

Hereditary gaat 8 juni in première in de Verenigde Staten en zal op een later tijdstip ook in Nederland te zien zijn. Houd Gids.tv in de gaten voor meer informatie daarover.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV