Adembenemende thriller Prisoners zie je zaterdag op Canvas

Adembenemende thriller Prisoners zie je zaterdag op Canvas
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Het kan snel gaan in Hollywood. De afgelopen jaren groeide Denis Villeneuve uit tot een grote naam, maar in 2013 was hij nog een relatief nieuw gezicht. Dat veranderde snel na de release van de adembenemende thriller Prisoners. Deze prachtige film is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt Prisoners streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
Het is de grootste nachtmerrie voor elke ouder. Vader Kelly Dover is in grote paniek als zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy spoorloos verdwijnen. Het enige aanknopingspunt is een oude camper die wat verderop in de straat geparkeerd staat. Rechercheur Loki leidt het onderzoek en kan bestuurder Alex Jones inrekenen. Maar wegens gebrek aan bewijs moet Loki de verdachte weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat, besluit de vader het heft in eigen hand te nemen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Prisoners heeft alles wat je in een moderne thriller wil zien. Niet alleen zit je tweeënhalf uur lang op het puntje van je stoel vanwege de enorme spanning, regisseur Villeneuve weet ook een geweldige, naargeestige herfstsfeer te creëren. Het lijkt constant te regenen en de lucht is altijd grijs. Bovendien bevat Prisoners een paar fantastische plottwists, die het zeker de moeite waard maken om door te blijven kijken. Als kers op de taart levert de sterrencast, met zelfs in bijrollen geweldige acteurs als Terrence Howard, Melissa Leo en Paul Dano, een fantastische prestatie.

Cast
Naast Hugh Jackman (Logan) en Jake Gyllenhaal (Nightcrawler) zijn ook Viola Davis (Ma Rainey's Black Bottom) en Maria Bello (World Trade Center) te zien in Prisoners. Deze film is geregisseerd door Denis Villeneuve (Blade Runner 2049).

Prisoners (2013) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is zaterdag 28 januari om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 153 minuten.

Hugh Jackman en Jake Gyllenhal in 'Prisoners'. Bron: Warner Bros.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV