Zaterdag 22 mei in Hier zijn de Van Rossems: Kampen

Zaterdag 22 mei in Hier zijn de Van Rossems: Kampen
Op bezoek in Overijsselse Hanzestad

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van Hier zijn de Van Rossems reizen Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar de stad Kampen, iets ten westen van Zwolle. Ze varen de stad binnen in een kogge, het schip dat een belangrijke rol speelde bij de bloei van Kampen in de late middeleeuwen.

Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Toerisme
Het is een passende entree in de prachtige Hanzestad, die maar wat graag meer toeristen zou aantrekken. De Van Rossems vinden dit niet bepaald een goed idee; in Hier zijn de Van Rossems hebben ze uit de eerste hand gezien hoe toerisme al veel steden heeft verpest. In Kampen bezoeken ze onder meer de laatste sigarenfabriek.

Kunstnier
Ook gaan ze langs bij het ziekenhuis, waar de grote Willem Kolff de kunstnier uitvond. Vincent gaat dieper in op de restauratie van het stadhuis en het oudste huis van de stad. De rol die architect Pierre Cuypers daarbij speelde roept gemengde gevoelens op. Verder helpt Maarten iedereen die denkt dat Kampen nog diep religieus is uit de droom.

Hier zijn de Van Rossems is elke zaterdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 22 mei in Hier zijn de Van Rossems: Kampen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier