Fantastische avonturenfilm Ready Player One zaterdag te zien op SBS6

Fantastische avonturenfilm Ready Player One zaterdag te zien op SBS6
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

Steven Spielberg heeft al een lange carrière achter de rug, maar met de fantastische avonturenfilm Ready Player One liet hij nog maar eens zijn jeugdige kant zien. Dit spektakel is wellicht niet ieders cup of tea, maar eigenlijk moet je 'm gewoon gezien hebben. Zaterdag is de film te zien op SBS6 en je kunt Ready Player One streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Ready Player One vindt plaats in een futuristische en dystopische toekomst waarin een virtueel universum genaamd OASIS dé plek is waar iedereen heen trekt om te ontsnappen aan de keiharde realiteit. Niet alleen dat; de virtuele wereld is waar een groot deel van het geld zit en mensen en bedrijven dus ook een aardig zakcentje kunnen verdienen. Geld is ook een van de redenen dat onze ‘held’, Wade Watts, in de kijker komt. De maker van de OASIS is namelijk dood, en zijn fortuin staat op het spel in een heuse Easter Egg Hunt – wie het eerst drie sleutels verzamelt erft een bizarre hoeveelheid geld en mag zichzelf eigenaar van de OASIS noemen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Deze spectaculaire film van Spielberg is een waar feest voor de liefhebber van populaire cultuur. De filmmaker stopt tal van referenties naar (Amerikaanse) popcultuur in de film, waaronder Back to the Future en zijn eigen Jurassic Park, maar we zien ook verwijzingen naar muziek, tv, speelgoed en games. Spielberg slaagt erin om ondanks deze overvolle film ook nog een spannend en interessant verhaal te vertellen, dat hij stevig overeind houdt met zijn vakkundige regie. Helaas lijkt de film nu al wat ondergewaardeerd te worden; Ready Player One is echter van begin tot eind genieten.

Cast
Naast Tye Sheridan (Dark Phoenix) en Olivia Cooke (Sound of Metal) zijn ook Ben Mendelsohn (Spider-Man: Far from Home) en Mark Rylance (The Trial of the Chicago 7) te zien in Ready Player One. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Saving Private Ryan).

Ready Player One (2018) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zaterdag 22 mei om 20.00 uur te zien op SBS6. Genre: avontuur, science fiction. Speelduur: 140 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV