Vrijdag in Op1: Ruth Jacott & Marga Bult over finale Eurovisie Songfestival

Vrijdag in Op1: Ruth Jacott & Marga Bult over finale Eurovisie Songfestival
De gasten van vrijdag 21 mei

Kijktip :

Tientallen jaren geleden stonden Ruth Jacott en Marga Bult in de finale van het Songfestival. Zij weten dus als geen ander hoe het voelt om deze enorme druk op je schouders te voelen. Vanavond vertellen ze erover bij Op1. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 21 mei

  • Vanavond hoeft Cornald Maas geen sprintje te trekken om de uitzending te halen, maar eigenlijk is de dag vóór de Grand Final nog veel drukker. Hij brengt het laatste nieuws over de dress rehearsals mee naar Op1.
  • Redo was dé sensatie tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Hij opende de show met een spectaculaire dansact gisteravond. Vanavond bij Op1 vertelt hij hoe het was om op te treden voor een miljoenenpubliek.
  • Ruth Jacott en Marga Bult weten als geen ander hoe het is om mee te doen aan het Songfestival. Alleen ging het er in 1987 voor Marga en voor Ruth in 1993 iets kleinschaliger aan toe. Halve finales waren er nog niet, laat staan enorme LED-schermen. Maar wel was alle muziek live, en werd hun act ondersteund door een heel orkest. Hun liedjes Rechtop in de wind en Vrede werden klassiekers. Vanavond bij Op1 delen ze hun ervaringen.
  • Tweede Kamerlid voor de VVD Mark Harbers is groot fan van het Eurovisie Songfestival. Hij bezocht al zes finales van het gigantische evenement en was op dinsdag en donderdag ook aanwezig bij de halve finales in Ahoy Rotterdam. Vanavond bij Op1 deelt hij zijn mooiste herinneringen.
  • Voor de zestienjarige Pieter Gabriel is het een week die hij niet snel gaat vergeten. De DJ maakte de openingstune voor de finale van het Eurovisie Songfestival morgenavond. Ondertussen maakt hij deze week ook gewoon zijn eindexamens op de middelbare school. Vanavond bij Op1 vertelt hij alles over deze bijzondere week.
  • De 77-jarige Rotterdamse Stien van den Heuvel is al jaren groot fan van het Eurovisie Songfestival. Ze zou dit jaar in haar eigen stad voor het eerst bij het evenement aanwezig zijn, maar door de leeftijdsrestricties van het Fieldlabevenement mag ze helaas tóch niet de zaal in. Vanavond bij Op1 krijgt Stien toch nog wat sfeer van het Songfestival mee.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 21 mei gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Ruth Jacott & Marga Bult over finale Eurovisie Songfestival of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier