Recensie: in Hating Peter Tatchell strijdt mensenrechtenactivist voor gelijkheid en liefde

Recensie: in Hating Peter Tatchell strijdt mensenrechtenactivist voor gelijkheid en liefde
Met Ian McKellen en Stephen Fry

Film :

Sinds 20 mei staat de documentaire Hating Peter Tatchell op Netflix. Niemand minder dan Sir Ian McKellen (Gandalf uit The Lord of the Rings) interviewt Peter Tatchell, een man die op de barricade staat voor mensenrechten (in het bijzonder voor de LGBTQ+-gemeenschap) en daar de hele wereld voor over gaat. Lees hier de recensie van Hating Peter Tatchell.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Saint or Sinner?
Hating Peter Tatchell vertelt het levensverhaal van de controversiële mensenrechtenactivist Peter Tatchell. Hij wist met zijn provocatieve daden van burgerlijke ongehoorzaamheid het establishment op zijn kop te zetten. Ook veranderde hij hoogstpersoonlijk de houding ten aanzien van homoseksualiteit én legde hij tirannen bloot in de heftige strijd voor gelijkheid.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Of het nou gaat om de extreem homofobe president van Zimbabwe, Robert Mugabe, of een belangrijk statement in Rusland tijdens wereldkampioenschap voetbal in het jaar 2018 om de Russische president Vladimir Poetin wakker te schudden, niets is Peter Tatchell te gek. Hij gaat op soms levensgevaarlijke en spannende missies om de wereld een stukje beter te maken. Deze documentaire laat echter ook het dramatische aids-tijdperk zien, evenals de regeerperiode van de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk Margaret Thatcher - die voor de gay community eerder een vloek dan een zegen was. Met kleurrijke en indringende beelden zie je dat vechten voor vrijheid en gelijkheid soms een hel kan zijn. En of je het nou wel of niet eens bent met de manier waarop Tatchell actie voert moet je zelf beoordelen. Een pionier in de strijd voor mensenrechten, en dat is echt bijzonder. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Peter Tatchell zijn ook Ian McKellen (X-Men: Days of Future Past) en Stephen Fry (It's a Sin) in deze documentaire te zien. Geproduceerd door Elton John en geregisseerd door Christopher Amos (Dressed as a Girl).

Vanaf 20 mei is de documentaire Hating Peter Tatchell te streamen op Netflix. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 91 minuten. IMDb-score 7,7.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: in Hating Peter Tatchell strijdt mensenrechtenactivist voor gelijkheid en liefde of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV