Maandag in Op1: experts over sancties Wit-Rusland na gedwongen landing Ryanair-vliegtuig

Maandag in Op1: experts over sancties Wit-Rusland na gedwongen landing Ryanair-vliegtuig
De gasten van maandag 24 mei

Kijktip :

Nadat Wit-Rusland een vliegtuig gedwongen aan de grond zette in minsk om een journalist op te pakken, gaan EU-leiders in gesprek over sancties tegen het land. Vanavond wordt er aan tafel gesproken over die sancties met experts en belanghebbenden. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op - maandag 24 mei

  • Het is voor veel kinderen hun grootste droom: profvoetballer worden. Maar wat als dat niet lukt? Rory de Groot speelde tien jaar bij Feyenoord, maar stond nooit in het eerste elftal op het veld. En daar heeft hij nog altijd last van. Sparta-jeugdtrainer Pjotr van der Marel is de man die bepaalt wie door mag dromen en wie er afvalt.Finn Bender zit nog middenin zijn droom en werd gescout door vijf profclubs. Zijn vader Steve doet er alles aan om zijn zoon naar de top te helpen: hij nam zelfs een andere baan. Vanavond bij Op1 vertellen ze alles over hun voetbaldromen.

  • Al sinds 2008 organiseren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim ‘Echt Gebeurd.’ Middagen waarop gewone mensen onvoorspelbare, gekke of grappige verhalen aan elkaar vertellen. De gelijknamige podcast is een enorm succes en inmiddels zijn de 75 beste verhalen gebundeld. Vanavond bij Op1 ze over de magie van het verhalen vertellen.

  • Vanavond bespreken de EU-leiders in Brussel mogelijke sancties tegen Wit-Rusland, nadat het land een Ryanair-vlucht gedwongen aan de grond zette in Minsk om journalist Roman Protasevitsj op te pakken. Protasevitsj is een kopstuk van de Wit-Russische oppositie, hem hangt een doodstraf boven het hoofd.Sjoerd Sjoerdsma van D66 wil een Europees landing- en overvliegverbod. Vanavond bij Op1 schuift hij samen met Wit-Ruslandexpert Franka Hummels aan.

  • Morgen is het precies één jaar geleden dat een politieagent George Floyd op een gewelddadige manier om het leven bracht in de Verenigde Staten. Het was de druppel voor velen: overal in de wereld vormden zich grote protesten tegen racisme en het aanhoudende politiegeweld. Vanavond bij Op1 bespreken ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder en presentator en journalist Natasja Gibbs of en wat er is veranderd, één jaar na zijn dood.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 24 mei gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: experts over sancties Wit-Rusland na gedwongen landing Ryanair-vliegtuig of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier