Woensdag in slotaflevering Waarde van de aarde: zeldzame aardmetalen

Woensdag in slotaflevering Waarde van de aarde: zeldzame aardmetalen
Twan Huys volgt het spoor van rare earth

Kijktip :

Op woensdag 26 mei is de laatste aflevering van de documentaireserie Waarde van de aarde te zien op NPO 2. In dit programma onderzoekt presentator Twan Huys de herkomst van waardevolle grondstoffen. De slotaflevering gaat over rare earth.

Waarde van de aarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Metalen
Rare earth is de verzamelnaam voor een groep zeldzame aardmetalen, die onmisbaar zijn voor het fabriceren van voorwerpen die we op dagelijkse basis gebruiken: computers, telefoons en elektrische auto's. Ze worden ook op grote schaal toegepast in zonnepanelen en windmolens. Met andere woorden: zonder rare earth geen energietransitie.

Frans Timmermans
In deze laatste aflevering van Waarde van de aarde gaat Twan Huys onder meer in gesprek met Eurocommissaris én vader van de Green Deal Frans Timmermans (PvdA). Ook spreekt Huys wetenschappers die onderzoek doen naar rare earth en met de Chinese journaliste en onderzoekster Hongquaio, die opgroeide in de schaduw van de uitgestrekte rare earth-mijnen.

De slotaflevering van Waarde van de aarde is op woensdag 26 mei om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Waarde van de aarde terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in slotaflevering Waarde van de aarde: zeldzame aardmetalen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier