Documentaire Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy zie je woensdag op NPO 2

Documentaire Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy zie je woensdag op NPO 2
De carrière van een Hollywoodster

Kijktip :

Het is misschien wel de grootste filmster van de wereld: Leonardo DiCaprio. In de documentaire Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy, woensdag te zien op NPO 2, krijgen we te zien welke reis hij heeft afgelegd sinds hij als jongetje al droomde van de top van Hollywood.

Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Doorbraak
Ook de razendsnelle stappen die DiCaprio sinds het begin van zijn carrière zette en zijn gevecht tegen het beeld dat de filmindustrie hem wil opleggen komen aan bod. We beginnen op het moment dat DiCaprio negentien jaar oud is, begin 1994. Hij breekt door met de rol van een jongetje met een geestelijke beperking in What's Eating Gilbert Grape, waarvoor DiCaprio zijn eerste Oscarnominatie krijgt.

Lees verder onder de video's.

Tieneridool
Vervolgens wordt DiCaprio binnen no-time gebombardeerd tot het nieuwste tieneridool en Hollywood's golden boy dankzij rollen in de kaskrakers Romeo + Juliet (1996) en natuurlijk Titanic (1997). Vervolgens heeft DiCaprio geprobeerd zichzelf te ontwikkelen met meer ambivalente rollen, zoals de excentrieke, steenrijke Howard Hughes in The Aviator (2004) en de sadistische slavenhouder Calvin Candie in Django Unchained (2012).

De documentaire Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy is op woensdag 26 mei om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV