The Last Kingdom-fans opgelet! Seizoen 4 staat vanaf deze datum op Netflix

The Last Kingdom-fans opgelet! Seizoen 4 staat vanaf deze datum op Netflix
Met Alexander Dreymon en Tygo Gernandt

Kijktip :

Vanaf 22 mei staat het vierde seizoen van The Last Kingdom op Netflix. Het epische verhaal over het ontstaan van een natie, dat zich afspeelt in het jaar 872, gaat eindelijk verder. De datum is dus bekend, en in de trailer van The Last Kingdom S4 zit ook nog een glimp van Nederlandse trots: Tygo Gernandt!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Koning Alfred ziet zijn grote droom van een verenigd Saksisch koninkrijk vervliegen. Na de dood van zijn vader is de nieuwe koning Edward vastbesloten om Wessex te isoleren en zijn leger extra te versterken tegen een mogelijke Deense invasie. En Lord Aethelred van Mercia heeft ambitieuze plannen om zich op te werpen als rivaal van Wessex, waardoor allianties beginnen te scheuren. Wanneer Northumbria toch wordt aangevallen besluit Uhtred dat de tijd rijp is om zijn voorouderlijk huis te heroveren.

Uhtred, Aelswith, Skade en Jackdaw
The Last Kingdom werd in eerste instantie gemaakt door de BBC. Voor de komende reeks heeft Netflix de productie op zich genomen. In het eerste seizoen van de dramaserie had Rutger Hauer een klein rolletje als King Ravn, een ex-soldaat en voormalig Viking-vorst. De populaire hitserie is een bewerking van de boekenreeks The Saxon Stories van auteur Bernard Cornwell. De Nederlandse acteur Tygo Gernandt was in seizoen 3 al te zien als personage Jackdaw, een eenling die toetreedt tot het leger van de gevaarlijke ziener Skade, en hij keert dus terug in het nieuwe seizoen Inmiddels zijn ook de opnames voor seizoen 5 zijn al in volle gang. Helaas er is ook slecht nieuws: dat zal meteen het laatste seizoen zijn. Vanaf 22 mei gaat dit epische verhaal verder... en we kunnen niet wachten!

Cast
Naast Alexander Dreymon (American Horror Story) en Eliza Butterworth (The North Water) zijn er ook rollen voor Tygo Gernandt (Van God Los) en Arnas Fedaravicius (Woman in Grey). Deze productie is geregisseerd door onder anderen Jon East (Downton Abby en Lost in Space).

Lees hier het artikel: Friends: The Reunion op vrijdag 28 mei exclusief te zien op SBS6

Vanaf 22 mei 2021 is The Last Kingdom seizoen 4 te streamen op Netflix. Het vierde seizoen bevat 10 afleveringen. Genre: Geschiedenis, Actie, Drama. IMDb-score 8,4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op The Last Kingdom-fans opgelet! Seizoen 4 staat vanaf deze datum op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier