Vanavond op tv: Villarreal - Manchester United, Arjan Erkel in Iedereen had het erover

Vanavond op tv: Villarreal - Manchester United, Arjan Erkel in Iedereen had het erover
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 26 mei

Kijktip :

Vanavond bereikt het Europa League-seizoen zijn climax met de grote finale tussen Villarreal en Manchester United. Verder onder meer een gesprek met Arjan Erkel in Iedereen had het erover. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 26 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Muziekspecial: 101Barz featuring Metropole Orkest

NPO 3
20:25 uur

Vanuit Koninklijk Theater Carré brengt het Metropole Orkest samen met de beste artiesten uit de Nederlandse hiphopscene een uur durende ode aan het grootste online hiphop-platform van Nederland dat vijftien jaar bestaat: 101Barz. In de muziekspecial 101Barz featuring Metropole Orkest zijn optredens te zien van onder anderen Fresku, Josylvio, Kevin, Broederliefde, Frenna en Jonna Fraser.


Tv-première: Miracles from Heaven

RTL 8
20:25 uur

Op RTL 8 is vanavond de tv-première van het mooie filmdrama Miracles from Heaven te zien, met onder anderen Jennifer Garner. De 10-jarige Anna lijdt aan een zeldzame chronische ziekte. Na een bizar ongeluk, waarbij Anna een bijna-doodervaring heeft, lijkt ze plotseling genezen te zijn. De medische specialisten staan voor een raadsel. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Live: Villarreal - Manchester United (finale Europa League)

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 20:00 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Villarreal - Manchester United in de finale van de Europa League. De finale van het tweede Europese bekertoernooi gaat tussen de nummer zeven van Spanje en de nummer twee van Engeland. In de vorige rondes schakelde Villarreal onder andere Red Bull Salzburg, Dinamo Kiev en Arsenal uit. Manchester United was te sterk voor Real Sociedad, AC Milan en AS Roma.


Iedereen had het erover: o.a. Arjan Erkel

RTL 4
21:30 uur

Art Rooijakkers gaat in deze aflevering van Iedereen had het erover langs bij Arjan Erkel, die begin deze eeuw als medewerker van Artsen Zonder Grenzen werd ontvoerd in Dagestan. Vervolgens werd hij ruim 600 dagen gevangen gehouden. Maar Art gaat eerst terug naar het jaar 1995. De mijnwerkersenclave in Brunssum was plots wereldnieuws toen een Mariabeeldje begon te huilen. En geen gewone tranen, maar tranen van bloed.


Slot: Waarde van de aarde

NPO 2
22:20 uur

In de laatste aflevering van Waarde van de aarde volgt Twan Huys het spoor van rare earth, zeldzame aardmetalen. Rare earth is een verzamelnaam voor een groep metalen die onmisbaar zijn voor onze computers, telefoons en elektrische auto's, maar ook op grote schaal toegepast worden in zonnepanelen en windmolens. Zonder rare earth geen energietransitie. Huys praat onder meer met Eurocommissaris en vader van de Green Deal Frans Timmermans.


Docu: Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy

NPO 2
23:10 uur

De documentaire Leonardo DiCaprio: Hollywood's Golden Boy neemt je mee op de reis die DiCaprio heeft afgelegd: van zijn droom als jongetje om tot de top van Hollywood door te dringen en het razendsnel stappen maken op de ladder van de filmindustrie tot het gevecht tegen het beeld dat de industrie hem wil opleggen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Villarreal - Manchester United, Arjan Erkel in Iedereen had het erover of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier