Nieuw programma Schatten uit de schaduw vanaf donderdag te zien op NPO 2

Nieuw programma Schatten uit de schaduw vanaf donderdag te zien op NPO 2
Struinen door verschillende museumdepots

Kijktip :

Vanaf donderdag 27 mei is op NPO 2 het nieuwe programma Schatten uit de schaduw te zien. Hierin volgen we kunsthistoricus Jan Six, die iedere week samen met een bevlogen conservator een museumdepot in Nederland bezoekt.

Schatten uit de schaduw gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Zeldzame stukken
Elke week verbaast Six zich over de vele zeldzame stukken en unieke objecten die achter slot en grendel verborgen liggen. In de eerste aflevering gaat hij op bezoek bij het eerste en oudste museum van Nederland, het Teylers Museum in Haarlem. In het depot van dit museum ontmoet Six de hoofdconservator kunstverzamelingen, Terry van Druten.

Pikant tafereel
Hij laat Six twee bijzondere tekeningen zien die na lang onderzoek kunnen worden toegeschreven aan de grote Bernini. Er zijn wel twee zeer precaire tekeningen te zien: door het pikante tafereel dat wordt afgebeeld is het onmogelijk dat ze ooit "op zaal" te zien zullen zijn. Verder kan een kleurrijke en uitzonderlijke Rembrandt niet ontbreken.

Het nieuwe programma Schatten uit de schaduw is vanaf donderdag 27 mei wekelijks rond 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Schatten uit de schaduw terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Schatten uit de schaduw vanaf donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier