Nieuw seizoen The Great British Bake Off gaat donderdag van start op NPO 1

Nieuw seizoen The Great British Bake Off gaat donderdag van start op NPO 1
De Britse versie van Heel Holland Bakt

Kijktip :

Vanaf donderdag 27 mei is het nieuwste seizoen van The Great British Bake Off, het Britse origineel van Heel Holland Bakt, te zien op NPO 1. Wekelijks passeren weer de mooiste baksels de revue, waarna één van de deelnemers wordt uitgeroepen tot beste thuis bakker van Groot-Brittannië.

The Great British Bake Off gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nieuwe presentator
Het nieuwe seizoen introduceert ook een nieuwe presentator van The Great British Bake Off: Matt Lucas. Hij doet het samen met de vertrouwde Noel Fielding. Paul Hollywood en Prue Leith nemen weer zitting in de jury. Zij beoordelen het werk van de nieuwe groep amateurbakkers, die elke week tegen de klok racen om een signatuuropdracht, een technische opdracht en een spektakelstuk te bakken.

Cake
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen trappen we af met de cakeweek. De bakkers mogen hun eigen draai geven aan de klassieke battenberg in de signatuuropdracht: een rechthoekige cake omhuld met marsepein. Vervolgens staat er een fruitcake op het programma bij de technische opdracht en voor het spektakelstuk creëren de bakkers een eerbetoon aan hun helden: een 3D-hoofd van cake.

Het nieuwe seizoen van The Great British Bake Off is vanaf donderdag 27 mei wekelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van The Great British Bake Off terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV