Prachtige, fantasierijke comedy Midnight in Paris vrijdag te zien op Canvas

Prachtige, fantasierijke comedy Midnight in Paris vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Je kunt van Woody Allen vinden wat je wil, maar het staat buiten kijf dat hij een zeer getalenteerde filmmaker en scenarist is. Na enkele mindere producties was het in 2011 opnieuw raak met Midnight in Paris, een prachtige, fantasievolle comedy. Je ziet 'm vrijdag op Canvas en je kunt Midnight in Paris streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Gil reist met zijn verloofde Inez naar Parijs op een zakenreis van haar ouders. Gil is succesvol scenarist in Hollywood, maar worstelt met zijn eerste roman. Hij wordt verliefd op 'de stad van de liefde' en stelt aan Inez voor om er na hun bruiloft te gaan wonen, maar Inez deelt Gils liefde voor de stad niet - en zijn passie voor de gouden jaren 20 al helemaal niet. Op een avond dwaalt Gil wat door de stad en komt plotseling terecht in zijn zo geliefde twenties. Hij vindt er inspiratie voor zijn boek en doolt ook de volgende nachten rond in Parijs. Zo dringt hij dichter door in het hart van de stad, maar dreigt hij dat van zijn verloofde te verliezen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met Midnight in Paris maakte Woody Alleen een voor zijn doen zeer succesvolle film, die het prima deed aan de kassa. Ook de Academy was enthousiast: de film kreeg vier Oscarnominaties en Allen ontving alweer zijn derde Oscar voor Beste Scenario. Hij roept dan ook een schitterend tijdsbeeld op van de roaring twenties en de keuze om tal van beroemde figuren op te laten draven pakt ook geweldig uit. Bovendien stonden de geweldige acteurs destijds nog in de rij om met Allen te werken: in bijrolletjes zien we onder anderen Adrien Brody, Kathy Bates, Michael Sheen, Carla Bruni en Léa Seydoux.

Cast
Naast Owen Wilson (Inherent Vice) en Rachel McAdams (Spotlight) zijn ook Marion Cotillard (Inception) en Tom Hiddleston (Avengers: Endgame) te zien in Midnight in Paris. Deze film is geregisseerd door Woody Allen (Blue Jasmine).

Midnight in Paris (2011) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 28 mei om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: comedy, drama, fantasy. Speelduur: 94 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige, fantasierijke comedy Midnight in Paris vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV