Schitterend filmdrama Mr. Holland's Opus vrijdag te zien op België Eén

Schitterend filmdrama Mr. Holland's Opus vrijdag te zien op België Eén
Met prachtige rol van Richard Dreyfuss

Kijktip :

Acteur Richard Dreyfuss maakte in de jaren zeventig furore met rollen in American Graffiti (1973), Jaws (1975) en Close Encounters of the Third Kind (1977). Ook kreeg hij een Oscar voor zijn vertolking in The Goodbye Girl (1977). In de jaren negentig bleek hij het vak nog niet verleerd te zijn: de prachtige film Mr. Holland's Opus is vrijdag te zien op België Eén.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Glenn Holland is een musicus en componist. Hij gaat muziekles geven op een school en blijft in zijn vrije tijd aan zijn droom werken: een klassiek meesterwerk componeren. Terwijl hij met veel plezier zijn liefde voor de muziek aan zijn leerlingen overbrengt, gaan de jaren voorbij. De goede band met zijn studenten staat echter in schril contrast met de band die Glenn heeft met zijn dove zoon.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Dat Richard Dreyfuss een meesterlijke acteur is, zijn we vandaag de dag helaas een beetje vergeten. Hij is vooral beroemd vanwege Jaws, maar Dreyfuss heeft veel meer in zijn mars. Dat liet hij in 1995 ook weer zien in Mr. Holland's Opus, waarvoor de acteur een welverdiende Oscarnominatie ontving. De hartverwarmende band met zijn leerlingen en de vervreemding tussen Holland en zijn zoon krijgt op prachtige wijze gestalte. Een schitterende muziekfilm.

Cast
Naast Richard Dreyfuss (Stand by Me) en Glenne Headly (Dirty Rotten Scoundrels) zijn ook Olympia Dukakis (Moonstruck) en William H. Macy (Fargo) te zien in Mr. Holland's Opus. Deze film is geregisseerd door Stephen Herek (Bill & Ted's Excellent Adventure).

Mr. Holland's Opus (1995) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 28 mei om 23.00 uur te zien op België Eén. Genre: drama, muziek. Speelduur: 143 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterend filmdrama Mr. Holland's Opus vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier