Bioscopen eindelijk weer open: Deze films zijn nieuw in juni 2021

Bioscopen eindelijk weer open: Deze films zijn nieuw in juni 2021
Met A Quiet Place Part II en meer

Film :

Vanaf 5 juni gaan de bioscopen en filmhuizen in Nederland weer open. Na ruim 6 donkere maanden licht het witte doek weer op, en dat is toch een feestje waard! Gids.tv heeft tien titels uitgezocht die je in juni kunt zien in de bioscoop.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

10. Nobody (5 juni)

Eerder dit jaar kreeg deze brute actiefilm al een peperdure reclame tijdens de Superbowl 2021. En dat was niet voor niets. Acteur Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul) is te zien in een nieuwe John Wick-achtige wraakfilm, en de critici zijn over het algemeen zeer enthousiast. Bekijk hieronder de trailer van de film Nobody.

9. Bon Bini: Judeska in da House (5 juni)

Wat een pech voor Jandino Asporaat en zijn cast. Deze wervelende lockdown-komedie, waar je wél om kunt lachen, was in december nog geen week te zien toen het grote witte doek op zwart ging. Zet je schrap, want Judeska zet de boel op stelten in een groot landhuis. Lees hier waar je de film Bon Bini: Judeska in da House kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Bon Bini: Judeska in da House.

8. Peter Rabbit 2 (5 juni)

Eindelijk is het zo ver, het avontuur gaat verder! Het ondeugende konijn Peter Rabbit is te zien in een splinternieuw avontuur. De releasedatum werd elke keer verschoven - tot nu! Dolle avonturen, wortels jatten en hoofdrolspelers Rose Byrne en Domhnall Gleeson zijn natuurlijk ook weer van de partij. Bekijk hieronder de trailer van Peter Rabbit 2.

7. Zwaar Verliefd 2 (24 juni)

In december 2020 was de première van deze Nederlandse romcom, die het witte doek maar héél even zag. Ruben (Jim Bakkum en Isa (Barbara Sloesen) zijn terug! In Zwaar Verliefd! 2 maakt romantiek plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur. Als dat maar goed gaat. Lees hier waar je de film Zwaar Verliefd! 2 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Zwaar Verliefd! 2.

6. Spiral: From the Book of Saw (5 juni)

Jawel, deze nieuw Amerikaanse horrorfilm is het negende deel van de Saw-filmreeks. De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Rock, Max Minghella, Samuel L. Jackson en Marisol Nichols en volgt de inspanningen van de politie om een Jigsaw-copycat-moordenaar te stoppen. Bekijk hieronder de trailer van de film Spiral: From the Book of Saw.

5. Blackbird (10 juni)

Ook de dramafilm Blackbird keert terug in de bioscopen. Een terminaal zieke moeder wil nog één weekend gezellig met de familie samen zijn, voordat ze uit haar bijzondere leven stapt. De cast is indrukwekkend: onder anderen steractrice Susan Sarandon, Sam Neill, Kate Winslet en Mia Wasikowska schitteren in deze film. Lees hier waar je de film Blackbird kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Blackbird

4. Chaos Walking (24 juni)

Een nieuwe Amerikaanse sciencefictionfilm die ook afgelopen winter zou verschijnen - maar de pandemie gooide roet in het eten. Niemand minder dan Tom Holland, Daisy Ridley en Mads Mikkelsen zijn de publiekstrekkers in deze productie. Bekijk hier de trailer van de film Chaos Walking.

3. Nomadland (10 juni, selecte bioscopen)

Op 26 april zijn de Oscars uitgereikt en deze prachtige parel van een film won de prijs voor Beste Film en Beste Regie. Zeer terecht natuurlijk, en met boegbeeld Frances McDormand in de hoofdrol weet je dat het goed is. Deze productie gaat nu ook draaien in geselecteerde bioscopen en filmhuizen. Gaat dat zien! Lees hier waar je de film Nomadland kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Nomadland

2. A Quiet Place: Part II (24 juni)

De klap op de vuurpijl: het langverwachte tweede deel van de horrorfilm A Quiet Place, waarbij je geen hap van je popcorn durft te nemen. IJzige stiltes volgen als een gezin moet overleven tussen levensgevaarlijke monsters. Geluid maken betekent de dood. Met steractrice Emily Blunt, Millicent Simmonds en Noah Jupe in de hoofdrol. Bekijk hieronder de trailer van de film A Quiet Place: Part II.

1. De Slag om de Schelde (5 juni)

Het wachten duurde lang en een groot compliment aan de makers, productie en cast is wel op zijn plaats. Gelukkig hebben ze hun ziel niet aan de duivel (lees: streamingdiensten) verkocht. Nu volgt een waardige en grootse première op het witte doek, waar deze oorlogsfilm echt op zijn plek is. Een epische en meeslepende film met internationale cast. Zo zijn onder anderen Gijs Blom, Richard Dillane en Tom Felton in deze prachtige productie te zien. Bekijk hieronder de trailer van De Slag om de Schelde.

Vanaf 5 juni 2021 zijn de bioscopen in Nederland weer open. Bekijk hier het overzicht van films die nu in de bioscopen te zien zijn. Deze datums zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV