Recensie: Nail Bomber: Manhunt over drie gruwelijke bomaanslagen in Londen

Recensie: Nail Bomber: Manhunt over drie gruwelijke bomaanslagen in Londen
Wie was de dader?

Film :

Vanaf 27 mei staat de documentaire Nail Bomber: Manhunt op Netflix. Londen schudde op zijn grondvesten na een paar dramatische en grote bomaanslagen in de stad. In deze documentaire zie je de zoektocht naar de dader, waarbij de tijd dringt. Lees hier de filmrecensie van Nail Bomber: Manhunt.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Drie doden en vele gewonden
In het voorjaar van 1999 pleegde een neonazi drie bomaanslagen in Londen. Hij wilde angst, paniek en haat zaaien en had het op de zwarte, Bengaalse en homoseksuele gemeenschappen gemunt. Er vielen drie doden en honderdvijftig mensen raakten gewond. Deze documentaire legt het verhaal van de extreemrechtse dader bloot. Er worden gesprekken gevoerd met de overlevenden, een undercoveragent en een traumachirurg die de slachtoffers behandelde. Ook zien we hoe de politie te werk ging.

Wie is de dader in de documentaire 'Nail Bomber: Manhunt'?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Een inktzwarte geschiedenisles uit vervlogen jaren wordt opnieuw onder de aandacht gebracht in de documentiare Nail Bomber: Manhunt. Het is het beste om zo min mogelijk te weten van deze donkere bladzijde in de Londense geschiedenis, want dan boeit deze docu - met een nog altijd actueel thema - toch het meest. De wat korte film (72 minuten) laat perfect zien dat liefde het uiteindelijk altijd wint van haat. Met veel rijke archiefbeelden en enige sensatiemuziek wordt de docu spannend gemaakt. De interviews met slachtoffers, helden en de dader zelf maken de meeste indruk, in een duister verhaal dat vele verliezers kent. Een kleine drie sterren.

Cast
Deze productie is geregisseerd door Daniel Vernon (Inside the KKK).

Vanaf 27 mei 2021 is de documentaire Nail Bomber: Manhunt te streamen op Netflix. Genre: Geschiedenis, Misdaad. Tijdsduur: 72 minuten. IMDb-score: 6,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Nail Bomber: Manhunt over drie gruwelijke bomaanslagen in Londen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier