Vanavond op tv: special Friends: The Reunion, docu Louis Theroux over Joe Exotic

Vanavond op tv: special Friends: The Reunion, docu Louis Theroux over Joe Exotic
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 28 mei

Kijktip :

Vanavond is het dan zover: de speciale uitzending Friends: The Reunion is in Nederland te zien op SBS6. Verder onder meer de documentaire Shooting Joe Exotic van Louis Theroux. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 28 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Louis Theroux: Shooting Joe Exotic

NPO 3
20:25 uur

Tien jaar na zijn eerste ontmoeting met Tiger King Joe Exotic bezoekt Louis Theroux hem in de documentaire Shooting Joe Exotic opnieuw om te onderzoeken hoe het zo ver kon komen dat een dierenverzorger een veroordeelde misdadiger werd. Joe zit in een federale gevangenis, nadat hij schuldig is bevonden aan een huurmoordcomplot en omdat er meerdere aanklachten zijn van dierenmishandeling.


Friends: The Reunion

SBS 6
20:30 uur

Zeventien jaar na de laatste aflevering van de populaire sitcom-serie Friends is er een speciale reünie-aflevering gemaakt. Een dag na de première in de Verenigde Staten is Friends: The Reunion te zien op SBS6. In de oorspronkelijke studio van Friends blikken de acteurs terug op de periode waarin deze sitcom over de zes New Yorkse vrienden immens populair was. Ook zijn er gastoptredens van onder andere David Beckham, Justin Bieber en Lady Gaga.


Misdaadthriller: The Girl with the Dragon Tattoo

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de thriller The Girl with the Dragon Tattoo te zien. Op 29 september 1966 is de zestienjarig Harriet Vanger spoorloos verdwenen. Nu, veertig jaar later, krijgt journalist Mikael Blomkvist een ongewone opdracht: hij wordt door grootindustrieel Henrik Vanger gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Wat hij eigenlijk wil, is de waarheid achterhalen over de verdwijning van Harriet. Mikael verlaat voor even de sleur bij het tijdschrift en start samen met computerdeskundige Lisbeth de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds meer duistere geheimen tegen.


Nick, Simon & Kees: het ABBA-succes

NPO 1
20:35 uur

Nick, Simon en Kees zien in deze aflevering van Take a Chance on Me welk effect het grote succes van de doorbraak heeft op ABBA. Ze hebben een bijzondere ontmoeting met Alexandra Charles, eigenaresse van een club in Stockholm waar de ABBA-leden ondanks hun roem konden genieten van een dansavondje. Ook spreken ze met Lolo Murray, styliste die bevriend raakte met Agnetha en nog altijd haar steun en toeverlaat is.


Docu: FTBLL - Can You Kick It

NPO 3
22:05 uur

Regisseur en choreograaf Marco Gerris brengt in de documentaire FTBLL - Can You Kick It een hommage aan dansvormen en disciplines die zijn geworteld in het straatleven. Al dansend en voetballend reclaimen acht performers de stad met indrukwekkende bewegingen die de zwaartekracht tarten. Iconische Amsterdamse plekken, zoals Koninklijk Theater Carré, vormen het toneel voor hun flitsende voetenwerk en soepele acties.


Sportlab Sedoc: Dafne Schippers

NPO 2
22:20 uur

Gregory Sedoc gaat in deze aflevering van Sportlab Sedoc met hulp van de wetenschap op zoek naar verbeterpunten in de 200 meter sprint van Dafne Schippers. Waarmee kan ze haar kansen op een medaille vergroten? In aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio zit het met Schippers' voeding en techniek wel goed, maar kan de wetenschap haar misschien nog een paar procent extra power meegeven? En wat hebben kipnuggets daar eigenlijk mee te maken?Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: special Friends: The Reunion, docu Louis Theroux over Joe Exotic of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier