Schitterende film Lost in Translation zaterdag te zien op Canvas

Schitterende film Lost in Translation zaterdag te zien op Canvas
Meesterwerk van Sofia Coppola

Kijktip :

Als dochter van Francis Ford Coppola (The Godfather, Apocalypse Now) weet je dat je onder een vergrootglas ligt. Sofia Coppola ondervond het aan den lijve toen haar rol in The Godfather, Part III werd neergesabeld door de pers. Ze revancheerde zich echter als regisseur met het schitterende Lost in Translation. Deze film is zaterdag te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Charlotte is net afgestudeerd aan Yale en heeft haar diploma filosofie op zak. Wanneer haar echtgenoot John voor zijn werk naar Tokio moet, reist ze met hem mee. Ze belandt eenzaam op hun hotelkamer. Ook Bob Harris verblijft in de Aziatische metropool. De voormalige filmster is er voor de opname van een reclamespot. Bob ergert zich blauw aan alle misverstanden en voelt zich verloren. Wanneer Charlotte en Bob elkaar ontmoeten in de hotelbar ontstaat er een hechte band. Charlotte en Bob besluiten samen te ontsnappen en op ontdekkingstocht te gaan in het raadselachtige Tokio.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Na haar totaal mislukte rol in The Godfather, Part III had Sofia Coppola wat tijd nodig om te herstellen, maar in 1999 maakte ze al indruk met haar regiedebuut The Virgin Suicides. Vier jaar later volgde de ultieme bekroning met Lost in Translation: Coppola kreeg een Oscarnominatie voor Beste Film en werd zelfs onderscheiden voor haar prachtige scenario. Ze maakte dan ook een prachtige film over menselijke vervreemding in de moderne tijd, waarbij ze kon beschikken over twee sublieme hoofdrolspelers. Onvergetelijk.

Cast
Naast Bill Murray (Groundhog Day) en Scarlett Johansson (Marriage Story) zijn ook Giovanni Ribisi (Selma) en Anna Faris (Overboard) te zien in Lost in Translation. Deze film is geregisseerd door Sofia Coppola (The Beguiled).

Lost in Translation (2003) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zaterdag 29 mei om 23.25 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 102 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterende film Lost in Translation zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV