Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja zaterdag te gast in College Tour

Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja zaterdag te gast in College Tour
Tegenstander van Loekasjenko is paar dagen in Nederland

Kijktip :

Svetlana Tichanovskaja is hét gezicht van de oppositie tegen de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko. Deze week is ze een paar dagen in Nederland en onderdeel van haar programma is een bezoek aan College Tour. Daar wordt Tichanovskaja ondervraagd door Twan Huys en een zaal vol studenten.

College Tour met Svetlana Tichanovskaja gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Vliegtuigkaping
Wit-Rusland en Loekasjenko zijn deze week weer volop in het nieuws door een brutale vliegtuigkaping, waarbij de kritische journalist Roman Protasevitsj werd gearresteerd. Het vliegtuig waar hij in zat moest na een valse bommelding uitwijken naar Minsk, waar Protasevitsj werd opgepakt. Tichanovskaja verblijft ondertussen al een tijdje in het buitenland, maar ze blijft haar oppositie stevig doorvoeren.

Rutte en Kaag
Tichanovskaja brengt op vrijdag 28 mei eerst een bezoek aan demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag. Vervolgens neemt ze plaats in de studio bij Twan Huys, waar ze zal vertellen over haar verzet tegen Loekasjenko en over haar man, presidentskandidaat Sergej Tichanovski, die vorig jaar werd gearresteerd en gevangengezet.

De aflevering van College Tour met Svetlana Tichanovskaja is op zaterdag 29 mei om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja zaterdag te gast in College Tour of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV