Special Het dansende brein met Erik Scherder maandag te zien op NPO 1

Special Het dansende brein met Erik Scherder maandag te zien op NPO 1
Wat gebeurt er als we dansen?

Kijktip :

De bekendste en misschien wel populairste hoogleraar van ons land, Erik Scherder, is op maandag 31 mei te zien met een speciale uitzending op NPO 1. In de special Het dansende brein laat hij zien wat er in onze hersenen gebeurt als we dansen.

Het dansende brein gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Samenwerking
Voor deze special ging Scherder een unieke samenwerking aan met LUDWIGs Ballroom Band. Scherder vertelt ons waarom dansen zo goed is voor onze hersenen en wat er precies gebeurt in het brein van professionele balletdansers als ze hun dansen uitvoeren. En waarom is dansen eigenlijk zo effectief tegen depressies?

Parkinson en Alzheimer
Dansen helpt zelfs tegen kwalen als Parkinson en Alzheimer. Scherder vertelt erover, maar de avond staat vooral in het teken van dansen. LUDWIGs Ballroom Band gaat los met een kort lesje quickstep om er in te komen. Daarna mag iedereen naar hartenlust swingen op verschillende stijlen: van de Weense wals en de slowfox tot de chachacha.

De special Het dansende brein is op maandag 31 mei om 21.30 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de special Het dansende brein terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV