Vanavond op tv: Champions League-finale en Svetlana Tichanovskaja in College Tour

Vanavond op tv: Champions League-finale en Svetlana Tichanovskaja in College Tour
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 29 mei

Kijktip :

We hebben een bomvolle tv-avond voor de boeg. Voor iedereen is er wel wat te zien. De finale van de Champions League tussen Manchester City en Chelsea is vanavond te zien bij SBS6. Daarnaast kunnen cabaret-fans genieten van de nieuwe show van Theo Maassen. Hieronder zie je wat er zaterdagavond op tv is.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Beat The Champions VIPS

RTL 4
20:00 uur

RTL 4 komt deze en volgende week zaterdag om 20:00 uur met twee speciale BN'er-edities van het spelprogramma Beat The Champions VIPS. In solo een quiz tegen een groep 'superquizzers', die bestaat uit Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. Dit groepje heeft een enorme bak aan algemene kennis in huis. Onder leiding van presentatrice Chantal Janzen krijgen de BN'ers in de eerste ronde bouwt een aantal vragen om het startkapitaal op te bouwen. Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok.


Cabaret: Theo Maassen - SITUATIE GEWIJZIGD

NPO 1
20:30 uur

Registratie van de cabaretvoorstelling 'SITUATIE GEWIJZIGD' van Theo Maassen. Het is zijn tiende solovoorstelling. Theo Maassen is een witte, heteroseksuele man van middelbare leeftijd. Dus moet hij sowieso zijn bek houden. Nu zijn andere mensen aan de beurt. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Theo vindt er nou eenmaal het zijne van. Dus doet hij wat hij niet laten kan: hij beklimt het podium en laat zijn gedachten de vrije loop. Maar is dat wel zo'n goed idee in deze tijd? Is dat niet vragen om moeilijkheden? Maassen doet nog eenmaal zijn kant van het verhaal uit de doeken. Een ongemakkelijke maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man.


College Tour: Svetlana Tichanovskaja

NPO 2
20:35 uur

Svetlana Tichanovskaja is hét gezicht van de oppositie tegen de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko. Deze week is ze een paar dagen in Nederland en onderdeel van haar programma is een bezoek aan College Tour. Daar wordt Tichanovskaja ondervraagd door Twan Huys en een zaal vol studenten. Wit-Rusland en Loekasjenko zijn deze week weer volop in het nieuws door een brutale vliegtuigkaping, waarbij de kritische journalist Roman Protasevitsj werd gearresteerd. Het vliegtuig waar hij in zat moest na een valse bommelding uitwijken naar Minsk, waar Protasevitsj werd opgepakt. Tichanovskaja verblijft ondertussen al een tijdje in het buitenland, maar ze blijft haar oppositie stevig doorvoeren.


Live: Manchester City - Chelsea (finale Champions League)

SBS 6
20:55 uur

Voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de finale van de Champions League tussen Manchester City en Chelsea. Je kunt online live kijken op KIJK.nl en via de livestream bij Gids.tv.Twee jaar geleden stonden er ook twee Engelse clubs in de finale van het miljardenbal. Toen ging het tussen Liverpool en Tottenham Hotspur. Manchester City staat voor het eerst in de finale van de Champions League. Voor Chelsea is het de derde. Negen jaar geleden won het de finale na strafschoppen van Bayern München. In 2008 was Manchester United juist te sterk in de strafschoppenreeks.


Theater: Lichting 2020

NPO 3
23:05 uur

Hoe is het om als acteur of performer afgestudeerd te zijn in het coronajaar 2020? Dertien jonge, bevlogen talenten van theateropleidingen stellen zich voor. Ondersteund door coaches Nasrdin Dchar, Malou Gorter en Mandela Wee Wee voeren zij een aantal bekende filmscènes uit in het theater. Tussen de scènes door leren we de acteurs en performers beter kennen. Wat zijn hun dromen, plannen en verwachtingen? Maar ook: waar zijn ze onzeker over en welke impact heeft corona op hen gehad in het eerste jaar na hun opleiding?Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Champions League-finale en Svetlana Tichanovskaja in College Tour of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier