Serierecensie: Panic is ongeloofwaardig maar soms zinderend spannend

Serierecensie: Panic is ongeloofwaardig maar soms zinderend spannend
Vooral voor fans van young adult-series

Film :

Sinds 28 mei staat de serie Panic op Amazon Prime Video. Ben je bang voor spinnen, slangen, grote hoogtes, doodskisten of spookhuizen? Dan moet je deze mix van The Hunger Games en een vleugje Riverdale misschien wel overslaan. Lees hier de serierecensie van Panic.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Heather Nill en 46 spelers
Panic richt zich op een klein plattelandsstadje in Texas, waar de afstudeerklassen elk jaar hun levens riskeren in een illegaal spel met hoge inzet: een geldprijs die je leven verandert en een kans om te ontsnappen. Een anonieme jury dwingt de spelers een reeks uitdagingen aan te gaan, waarbij ze geconfronteerd worden met hun diepste angsten. Ook worden hun ideeën over wie ze zijn, wie ze kunnen vertrouwen en wie ze kunnen worden op de proef gesteld.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Het verhaal start met het verlies van twee slachtoffers, die in de vorige editie van het spel Panic overleden. De politie is op zoek naar de daders, maar het onderzoek verloopt moeizaam en het vinden van aanwijzingen is lastig - hoewel dat zo nu en dan wat ongeloofwaardig aanvoelt. Hoe moeilijk is het nou om een grote groep tieners te vinden in een klein boerendorp? Als je dit gegeven loslaat, zie je verder een vrij spannend verhaal dat vooral lekker wegkijkt. De cast is leuk, met onder anderen hoofdrolspeelster Olivia Welch (Modern Family), maar de show wordt gestolen door bad guy Ray Nicholson (The Outsider) die elke aflevering weer een flinke scheut olie op het vuur gooit. Drie sterren.

Cast
Naast Olivia Welch (Unbelievable) en Jessica Sula (Split) zijn ook Mike Faist (West Side Story), Camron Jones (The Purge) en Ray Nicholson (Promising Young Woman) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Lauren Oliver (Before I Fall).

Ray Nicholson en Olivia Welch in de serie 'Panic'

Vanaf 28 mei 2021 is de serie Panic te streamen op Amazon Prime Video. Genre: Thriller, Drama. Deze serie bevat 10 afleveringen van ongeveer 45 minuten. IMDb-score: 6,1.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Panic is ongeloofwaardig maar soms zinderend spannend of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV