Dinsdag in Op1: Marli Huijer en viroloog Ab Osterhaus over het nieuwe normaal

Dinsdag in Op1: Marli Huijer en viroloog Ab Osterhaus over het nieuwe normaal
De gasten van dinsdag 1 juni

Kijktip :

Viroloog Ab Osterhaus was voor strenge lockdowns, terwijl filosoof Marli Huijer die juist onaanvaardbaar vond. Zij vond dat medici de pandemie kaapten zonder voldoende oog voor de mentale gevolgen. Vanavond bij Op1 schuiven Ab Osterhaus en Marli Huijer aan over hoe het nieuwe normaal er straks uit zou moeten zien. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - dinsdag 1 juni

  • Met nog iets meer dan een week tot het EK, neemt de oranjekoorts steeds serieuzere vormen aan. Maar als het aan de meeste burgemeesters ligt kunnen we voorlopig niet bij de horeca naar het Nederlands elftal kijken. Horecaondernemers snappen er niets van. Het café van Nikki Schenkeveld is al helemaal in Oranjesferen en vanavond vertelt ze bij Op1 waarom zij haar terras tijdens de EK-wedstrijden open zou willen hebben.

  • Gisteren kwam het Veiligheidsberaad weer bijeen om te praten over mogelijke versoepelingen. De grote vraag bij velen, kunnen we het EK kijken buiten op het terras? Demissionair minister Ferd Grapperhaus wil medio juni opnieuw bekijken of dat mogelijk is. Vanavond bij Op1 bespreekt voorzitter van het veiligheidsberaad Hubert Bruls de mogelijkheden.

  • Steeds meer mensen hebben antistoffen tegen het coronavirus vanwege vaccinatie of doordat ze het virus onder de leden hadden. De effecten daarvan zijn onomstotelijk te zien in de huidige besmettingscijfers. Arts-microbioloog en directeur van bloedbank Sanquin Hans Zaaijer vertelt vanavond bij Op1 of dat betekent dat we ook optimistisch vooruit kunnen kijken naar het najaar.

  • Volgende week vrijdag start het EK Voetbal en dat is niet alleen spannend voor de selectie van bondscoach Frank de Boer: ook scheidsrechters Danny Makkelie en Björn Kuipers staan aan de vooravond van een groot voetbaltoernooi. Het is voor het eerst dat Nederland twee afgevaardigden naar een landentoernooi stuurt. Voor Kuipers is het zijn laatste Europese Kampioenschap, terwijl Makkelie juist zijn debuut maakt. Vanavond bij Op1 vertellen de scheidsrechters alles over de voorbereidingen.

  • Roos Schlikker en Malou Holshuijsen gaan in hun podcast op zoek naar verhalen waarvan je dacht: dit komt nooit meer goed. De podcastmakers spreken onder andere met schrijver Ronald Giphart over zijn non-succesverhalen. Vanavond bij Op1 geeft Giphart een tipje van de sluier en nemen Schlikker en Holshuijsen ons mee in de wereld van het anti-succes.

Presentatie
Op1 wordt op dinsdag 1 juni gepresenteerd door Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV