Legendarische actiefilm Terminator 2: Judgment Day zaterdag te zien op Veronica

Legendarische actiefilm Terminator 2: Judgment Day zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

Van z'n acteertalent moet Arnold Schwarzenegger het niet hebben, maar de Oostenrijkse spierbundel was op het hoogtepunt van zijn carrière prima in staat om projecten te kiezen waarbij acteren niet het belangrijkste was. Zoals in de legendarische actieklassieker Terminator 2: Judgment Day, zaterdag te zien op Veronica. Je kunt Terminator 2: Judgment Day streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Het verhaal
In de toekomst woedt er een heftige oorlog tussen de mens en supercomputer Skynet. Skynet begint de strijd te verliezen en stuurt een T1000, één van haar hypermoderne moordmachines, terug in de tijd om de leider van het menselijk verzet, John Connor, te vermoorden wanneer hij nog een tiener is. Skynet weet dat het de oorlog gaat winnen zonder het grote leiderschap van Connor. John ontdekt wat Skynet heeft gedaan en stuurt een door hem herprogrammeerde cyborg door de tijdmachine om zijn vroegere zelf in veiligheid te brengen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
We mogen regisseur James Cameron gerust 'megalomaan' noemen. De Amerikaan verlegt constant zijn eigen grenzen, en dat gaat gepaard met steeds grotere budgetten; hij werkt inmiddels al jaren aan een vervolg op Avatar, deze winter eindelijk in de bioscoop te zien. In de jaren negentig verschenen er iets frequenter films van hem, maar na T2 waren ook True Lies en Titanic enorme projecten. Al die arbeid betaalt zich wel uit: Terminator 2 is een regelrechte actieklassieker, met baanbrekende special effects en een bloedstollend verhaal. Actie en spektakel gaan hier gepaard met diepgang en dat maakt deze film tot een meesterwerk.

Cast
Naast Arnold Schwarzenegger (Total Recall) en Linda Hamilton (Dante's Peak) zijn ook Robert Patrick (Honest Thief) en Edward Furlong (American History X) te zien in Terminator 2: Judgment Day. Deze film is geregisseerd door James Cameron (Aliens).

Terminator 2: Judgment Day (1991) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is zaterdag 20 augustus om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 137 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV