Legendarische actiefilm The Terminator zie je zondag op RTL 7

Legendarische actiefilm The Terminator zie je zondag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

James Cameron is door megaproducties als Titanic en Avatar uitgegroeid tot één van de succesvolste regisseurs aller tijden, maar in 1984 was hij nog een onbekende naam. Dat veranderde in één klap met de legendarische actie-/science fiction-klassieker The Terminator. Deze film is zondag te zien op RTL 7 en je kunt The Terminator streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In de toekomst levert het geavanceerde computersysteem Skynet een hevige strijd tegen een kleine groep menselijke rebellen. Wanneer Skynet op het punt staat de oorlog te verliezen, stuurt het systeem een cyborg naar het verleden. Deze Terminator krijgt de opdracht de moeder van de toekomstige verzetsleider uit de weg te ruimen zodat haar zoon nooit het levenslicht zal zien. Het verzet stuurt tegelijk een van zijn sterkste soldaten terug in de tijd om de vrouw te vinden en te beschermen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
The Terminator sloeg in 1984 in als een bom. Regisseur James Cameron had hiervoor alleen de belabberde horrorfilm Piranha II: The Spawning (1982) gemaakt en wist voor een schijntje toch een fantastische science fiction-/actiefilm te maken. Dankzij The Terminator groeide ook hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger uit tot een internationale ster; ook hij had al eerder zijn intrede gemaakt in de filmwereld (en speelde onder meer in het redelijk populaire Conan the Barbarian), maar hiermee brak hij écht door. Niet in de laatste plaats dankzij zijn oneliners, zoals "I'll be back". En terugkomen, dat zou The Terminator ook doen.

Cast
Naast Arnold Schwarzenegger (True Lies) en Michael Biehn (The Abyss) zijn ook Linda Hamilton (Dante's Peak) en Paul Winfield (Cliffhanger) te zien in The Terminator. Deze film is geregisseerd door James Cameron (Aliens).

The Terminator (1984) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is zondag 21 november om 22.00 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 107 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Legendarische actiefilm The Terminator zie je zondag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV