Zaterdag 5 juni in Hier zijn de Van Rossems: op bezoek in Schiedam

Zaterdag 5 juni in Hier zijn de Van Rossems: op bezoek in Schiedam
Broers en zus verkennen Zuid-Hollandse stad

Kijktip :

Deze zaterdag staat er weer een bezoekje van de Van Rossems aan een Nederlandse stad op het programma. Dit keer bezoeken Maarten, Vincent en Sis de Zuid-Hollandse stad Schiedam, onder de rook van Rotterdam.

Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Heilige Liduina
De Van Rossems zijn echter niet alleen. De heilige Liduina, patrones van de chronisch zieken, reist met ze mee. Sis vertelt hier meer over. In Schiedam ziet het drietal hoe de erfenis van de jeneverindustrie nog altijd springlevend is, bijvoorbeeld in de imposante brandermolens. Ook de Korenbeurs van de Italiaanse architect Giudici is te danken aan het stoken van jenever.

Pierre Janssen
Vertedert kijken de Van Rossems naar en in het Coöp-mueum en in het Stedelijk Museum, dat gevestigd is in het voormalige Sint Jacobsgasthuis, bewonderen ze de beroemde Cobra-collectie. Pierre Janssen, de man die heel Nederland inspireerde met zijn aanstekelijke verhalen over kunst, was hier ooit conservator.

Hier zijn de Van Rossems is elke zaterdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 5 juni in Hier zijn de Van Rossems: op bezoek in Schiedam of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier