Andere Tijden Sport-special "De Nacht van het EK" zaterdag te zien op NPO 1

Andere Tijden Sport-special "De Nacht van het EK" zaterdag te zien op NPO 1
Een duik in de Nederlandse voetbalgeschiedenis

Kijktip :

Het EK voetbal komt met rasse schreden dichterbij, maar in plaats van vooruit te kijken blikt Andere Tijden Sport zaterdagavond juist terug met "De Nacht van het EK". Twee uur lang kijkt Tom Egbers met gasten naar archiefbeelden en hoogtepunten uit de Nederlandse EK-geschiedenis.

Special "De Nacht van het EK" gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Gasten
Samen met Khalid Boulahrouz, Kees Jansma en Fresia Cousiño Arias kijkt Egbers terug met vier afleveringen van Andere Tijden Sport, waarin verschillende eindtoernooien centraal staan. Zo zijn er twee afleveringen over het gouden EK van 1988, nog altijd de enige toernooiwinst in de Nederlandse voetbalgeschiedenis, en gaan we ook terug naar de EK's van 1976 en 1996.

Afleveringen
Tijdens de special "De Nacht van het EK" zijn de volgende afleveringen van Andere Tijden Sport te zien:

  • EK 1988: de zegetocht van Oranje. Met een hilarische terugblik op de rondvaarttocht van de spelers door Amsterdam.
  • EK 1976: de afgang van Oranje. Na het betoverende voetbal op het WK in 1974 wordt er veel van het Nederlands elftal verwacht, maar het wordt een toernooi om je voor te schamen. Johan Cruijff en Willem van Hanegem blikken terug.
  • EK 1996: het conflict binnen de spelersgroep van Oranje. Een deel van de gekleurde spelers voelt zich niet gewaardeerd. De boel escaleert tijdens het EK en Edgar Davids wordt naar huis gestuurd door bondscoach Guus Hiddink.
  • EK 1988: het Perestrojka-team. Hoe de Sovjets bijna het EK van 1988 winnen. Ze lieten de wereld zien hoe je op een nieuwe manier kunt spelen. De winst ging dankzij Gullit en Van Basten aan de Sovjet-Unie voorbij.

De special "De Nacht van het EK" van Andere Tijden Sport is op zaterdag 5 juni om 23.50 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je deze Andere Tijden Sport-special terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Sport-special "De Nacht van het EK" zaterdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV