Zaterdag 5 juni is Sherlock Holmes-avond op Veronica met Robert Downey, jr.

Zaterdag 5 juni is Sherlock Holmes-avond op Veronica met Robert Downey, jr.
Twee kaskrakers van regisseur Guy Ritchie

Kijktip :

Het is misschien wel de beroemdste speurder aller tijden: Sherlock Holmes, de hoofdpersoon uit de boeken van Arthur Conan Doyle. Regisseur Guy Ritchie blies Holmes in 2009 nieuw leven in en castte Robert Downey, jr. in de hoofdrol. Een gewaagde keuze, die fantastisch uitpakte. Zaterdag zijn Sherlock Holmes en Sherlock Holmes: A Game of Shadows te zien op Veronica.

20.00 uur | Sherlock Holmes | 2009 | IMDb ★ 7,6

Detective Sherlock Holmes blijkt niet alleen over een legendarisch intellect te beschikken, maar laat ook zijn vuisten spreken om tegenstanders onschadelijk te maken. Samen met zijn trouwe vriend dr. Watson weet hij zo de gevaarlijke magiër Lord Blackwood te pakken te krijgen. Deze wordt veroordeeld tot de strop, maar beweert dat dit hem niet zal tegenhouden. Er gebeuren vervolgens onverklaarbare dingen en Blackwood lijkt herrezen uit de dood. Holmes en Watson moeten een mysterieuze samenzwering zien te ontrafelen voor hun vijand met zijn plan Engeland te gronde richt...

Je kunt Sherlock Holmes streamen via onder meer Netflix en Google Play.

22.35 uur | Sherlock Holmes: A Game of Shadows | 2011 | IMDb ★ 7,5

Er is een geniale schurk opgestaan: professor Moriarty. Hij is net zo intelligent als Sherlock Holmes, maar in en in slecht en volkomen gewetenloos. Als de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles op zelfmoord. Maar volgens Holmes is de prins vermoord, en die moord is slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Moriarty. Samen met zijn partner dr. Watson en waarzegster Sim maakt Sherlock een gevaarlijke reis door Europa, maar de sluwe Moriarty is ze steeds te slim af en werkt ijverig door aan zijn web van dood en verderf. Als zijn plan slaagt, zal het de wereldgeschiedenis veranderen.

Je kunt Sherlock Holmes: A Game of Shadows streamen via onder meer Netflix en iTunes.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 5 juni is Sherlock Holmes-avond op Veronica met Robert Downey, jr. of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV