Vanavond op tv: Detectivemaand op NPO 2 met The Bay, The Drowning en meer

Vanavond op tv: Detectivemaand op NPO 2 met The Bay, The Drowning en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 4 juni

Kijktip :

Juni is traditioneel detectivemaand op NPO 2 en dat is dit jaar niet anders. Vanavond gaat het nieuwe seizoen van The Bay van start, wordt de volledige miniserie The Drowning uitgezonden én is een gloednieuwe aflevering van Midsomer Murders te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 4 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: EK hockey 2021

NPO 3
20:00 uur

Vanaf 19:25 uur de voorbeschouwing en om 20:00 uur live verslag van de eerste wedstrijd van de Nederlandse mannen op het EK hockey in Nederland. De mannen openen het toernooi tegen Frankrijk. Morgen, zaterdag, beginnen de vrouwen aan hun EK. Die wedstrijd is om 15:30 uur te zien op NPO 1. Bij zowel de mannen als de vrouwen zijn er twee groepen van vier op het EK. De nummers één en twee gaan naar de halve finales.


Sciencefictionfilm: The Terminator

RTL 7
20:30 uur

RTL 7 zendt vanavond de filmklassieker The Terminator uit. In 2029 woedt er een bloedige strijd tussen mensen en machines die aangestuurd worden door Skynet, een kunstmatige intelligentie. Skynet stuurt de cyborg The Terminator terug in de tijd om Sarah Connor, de moeder van verzetsleider John, te vermoorden en te voorkomen dat John wordt geboren. Verzetsstrijder Kyle Reese reist naar het verleden om Sarah te beschermen. Samen proberen ze de meedogenloze, onverwoestbare moordmachine uit te schakelen.


Slot: Nick, Simon & Kees: Take a chance on me

NPO 1
20:35 uur

Nick, Simon en Kees leven in deze laatste aflevering van hun muzikale trip over ABBA toe naar de eindsessie met de oud-muzikanten van de band. Voordat het zover is, krijgt het drietal van ABBA-biograaf Carl Magnus Palm een flitscursus ABBA-albumcovers lezen op een plek die elke ABBA-fan zal herkennen. Voor de uitvoering van 'I Have a Dream' hebben de heren het kinderkoor van de International School of Stockholm uitgenodigd.


Nieuw: The Bay seizoen 2

NPO 2
20:35 uur

Tijdens de Detectivemaand op NPO 2 start vanavond het tweede seizoen van de Britse misdaaddramaserie The Bay, over de agent Lisa Armstrong In de Engelse kustplaats Morecambe Bay. Na de gebeurtenissen van een jaar eerder mag Lisa niet meer als verbindingsofficier werken. Daar komt echter verandering in als er een schokkende moord op een liefdevolle vader wordt gepleegd.


Docu: Diego Maradona

NPO 3
21:55 uur

De documentaire Diego Maradona schetst een uniek portret van rebel, held en stervoetballer Diego Maradona op basis van meer dan 500 uur archiefmateriaal. De documentaire vertelt een meeslepend verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Hoe een Argentijns straatjongentje een wereldtopvoetballer werd. Maar naast de vele hoogtepunten kent zijn leven ook een schaduwkant door zijn cocaïneverslaving en omgang met figuren uit de onderwereld.


Detectivenacht: nieuwe Midsomer Murders

NPO 2
23:10 uur

Deze vrijdagnacht zendt NPO 2 weer de traditionele Detectivenacht uit. De afgelopen weken konden kijkers stemmen op afleveringen van detectiveseries en complete seizoenen. De nacht begint om 23:10 uur met een gloednieuwe Midsomer Murders-aflevering. In deze aflevering wint een fotograaf uit Little Worthy met zijn verhaal over een wild beest een vertelwedstrijd. Als er een dode valt, moeten Barnaby en Winter uitzoeken of de verzonnen creatie nu gruwelijke realiteit geworden is.


Detectivenacht: miniserie The Drowning

NPO 2
00:35 uur

Tussen 00:35 en 03:45 uur is de nieuwe Britse miniserie The Drowning te zien tijdens de Detectivenacht op NPO 2. De serie gaat over Jodie Walsh. Haar vierjarige zoon is tijdens een picknick bij een meer spoorloos verdwenen. Jaren later zorgt een heftige gebeurtenis ervoor dat ze opnieuw op zoek gaat naar haar verdwenen zoon. Er is een jongen van wie ze vermoedt dat hij haar zoon is. Ze probeert contact te leggen, maar dat gaat niet makkelijk.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Detectivemaand op NPO 2 met The Bay, The Drowning en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier