Vrijdag in Op1: André Rieu over speciaal tv-programma ipv zomerconcerten

Vrijdag in Op1: André Rieu over speciaal tv-programma ipv zomerconcerten
De gasten van vrijdag 4 juni

Kijktip :

Voor het tweede jaar op rij moet violist en dirigent André Rieu zijn zomerconcerten in Maastricht door toedoen van coronamaatregelen overslaan. Samen met zijn zoon Pierre Rieu heeft André de hoogtepunten van 15 jaar zomerconcerten op een rij gezet voor een speciaal televisieprogramma.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 4 juni

  • Dominee Alexander Noordijk onderging meerdere malen zogeheten conversietherapie, die hem moest genezen van zijn homoseksualiteit. Hij weet als geen ander hoeveel schade het kan aanrichten en pleit nu voor een wettelijk verbod. Maar vorige week werd bekend dat het kabinet er voorlopig nog niet aan begint. Er is meer onderzoek nodig, aldus demissionaire ministers De Jonge en Grapperhaus. Vanavond in Op1 vertelt Noordijk waarom de wet liever vroeger dan later doorgevoerd zou moeten worden.
  • Komende zondag zou Mariëtte Hamer met een advies over een nieuw kabinet komen, maar dat gaat de informateur niet halen. Omdat de kabinetsformatie erg moeizaam verloopt zegt Hamer meer tijd nodig te hebben. Vanavond bij Op1 vertelt politiek verslaggever voor de NOS Marleen de Rooy alles over het aangekondigde uitstel.
  • Vorige week kwam Douwe Bob met een nieuw album. Ondanks dat hij een moeilijk jaar had, is het alles behalve een droevige liedjesplaat geworden. Het is het juist het eerste pure americana-album van de zanger, die een voorliefde heeft voor traditionele Amerikaanse muziek. Vanavond in Op1 vertelt hij hoe hij troost vond in de muziek en sluit hij de uitzending af met de titelsong van het nieuwe album, ‘Born to Win, Born to Lose’.
  • Voor het tweede jaar op rij moet violist en dirigent André Rieu zijn zomerconcerten in Maastricht door toedoen van coronamaatregelen overslaan. Toch hoeven de ruim 150.000 fans die jaarlijks naar het Vrijthof komen niet te treuren. Samen met zijn zoon Pierre Rieu heeft André namelijk de hoogtepunten van 15 jaar zomerconcerten op een rij gezet voor een speciaal televisieprogramma. Vanavond vertellen André en Pierre er alles over bij Op1.
  • Recepten die helemaal klootzak-proof zijn. Dat is het idee achter het nieuwe kookboek van Rotterdamse tv-koks Job Pattinasarany en Perry de Man. Geen gelikte foto’s en gekke kruiden, maar simpele recepten uit alle windstreken. Van burrito’s met kip, tot Surinaamse broodjes. Het komt allemaal aan bod in ‘Job en Perry’. Vanavond in Op1 vertellen de mannen waarom een klootzak-proof kookboek, écht niet langer kon ontbreken op de Nederlandse kookboekenplank.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 4 juni gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: André Rieu over speciaal tv-programma ipv zomerconcerten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier