Vanavond op tv: theatervoorstelling Youp van 't Hek en Hier Zijn De Van Rossems in Schiedam

Vanavond op tv: theatervoorstelling Youp van 't Hek en Hier Zijn De Van Rossems in Schiedam
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 5 juni

Kijktip :

Vanavond zijn de Van Rossems in Schiedam. Daar gaan ze weer op zoek naar kunst, cultuur en architectuur. Wat maakt Schiedam zo bijzonder? Maarten, Sis en Vincent komen er snel achter: Schiedam heeft een rijke geschiedenis én een rijke toekomst. Verder op tv: onder andere de theatervoorstelling Met De Kennis van Nu van Youp van 't Hek. Hieronder zie je een overzicht van onze tv-tips van zaterdag 5 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Sherlock Holmes

Veronica
20:00 uur

Detective Sherlock Holmes en zijn trouwe partner dr. John Watson gaan de strijd aan met een aartsvijand wiens complot een bedreiging vormt voor heel Engeland. Ze vechten met zowel hun verstand als hun spierkracht, maar kunnen ze iemand verslaan die uit de dood herrezen is?


Nieuw: Private Eyes seizoen 2

NET 5
20:30 uur

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Canadese comedy-dramaserie Private Eyes te zien. Elke zaterdag met dubbele afleveringen vanaf 20:30 uur op Net5. De serie gaat over Matt Shade, een voormalig professioneel ijshockeyer, die als privédetective aan de slag gaat. Dat doet hij met privédetective Angie Everett. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen huurt de eigenaar van een autoraceteam Shade en Angie in. Zij passen zich aan hun nieuwe rollen aan.


Cabaret: Youp van 't Hek - Met de kennis van nu

NPO 1
20:30 uur

Tv-registratie van de theatervoorstelling 'Met de Kennis van nu' van Youp van 't Hek, waarmee hij in februari 2020 in Carré de succesvolle toer afsloot. Een 16-jarige scholier informeert bij Youp hoe hij cabaretier kan worden. De goede man heeft veertig jaar ervaring. Youp legt dat voorzichtig uit en blikt met de jongen terug op zijn eigen schuchtere begin. Allemaal met de kennis van nu. Maar het gaat ondertussen vooral over de cabaretier nu. Hij is een jaar eerder 65 geworden en daar maakt hij zich heel vrolijk over. Relativerend over de wereld en vooral over zichzelf. Want uiteindelijk is de beste spot toch zelfspot.


Nieuw: Huss

NPO 3
20:30 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe Zweedse misdaadserie Huss vijf zaterdagen om 20:30 uur te zien op NPO 3. In deze serie treedt Katarina Huss in de voetsporen van haar moeder en wordt rechercheur bij de politie van Göteburg. Als nieuwkomer in het korps moet ze niet alleen zien om te gaan met het harde leven in Göteborg maar ook met haar achterdochtige collega's. Ze krijgt een sceptisch onthaal omdat haar moeder Irene adjunct-hoofdcommissaris is. Wanneer in de eerste aflevering een jonge getuige verdwijnt, verzoenen Katarina en haar collega's zich om de jongen te zoeken. Hij moet worden gevonden voordat hem nog meer leed wordt aangedaan.


Hier zijn de Van Rossems: Schiedam

NPO 2
20:35 uur

De Van Rossems zijn deze week in Schiedam, maar ze zijn niet alleen. De heilige Liduina, patrones van de chronisch zieken, reist met ze mee. Hoe dat zit, legt Sis uit. In Schiedam is de erfenis van de jeneverindustrie nog goed te zien, bijvoorbeeld in de imposante brandermolens. Ook de Korenbeurs van de Italiaanse architect Giudici danken we aan het jenever stoken. Het Coöp-museum vertedert de Van Rossems en in het Stedelijk Museum, gevestigd in het voormalige Sint Jacobsgasthuis, bewonderen ze de beroemde Cobra-collectie. Hier was ooit Pierre Janssen conservator, de man die heel Nederland wist te begeesteren met zijn aanstekelijke verhalen over kunst.


Andere Tijden Sport-special: De Nacht van het EK

NPO 1
23:50 uur

Een week voor het EK voetbal start duikt Andere Tijden Sport in het eigen archief voor een twee uur durende marathonuitzending vol oude beelden en nieuwe bespiegelingen. Tom Egbers bekijkt de hoogtepunten met Kees Jansma, Khalid Boulahrouz en Fresia Cousiño Arias. De vier kijken naar beelden uit vier afleveringen van Andere Tijden Sport:

  • EK 1988: de zegetocht van Oranje. Met een hilarische terugblik op de rondvaarttocht van de spelers door Amsterdam.

  • EK 1976: de afgang van Oranje. Na het betoverende voetbal op het WK in 1974 wordt er veel van het Nederlands elftal verwacht, maar het wordt een toernooi om je voor te schamen. Johan Cruijff en Willem van Hanegem blikken terug.

  • EK 1996: het conflict binnen de spelersgroep van Oranje. Een deel van de gekleurde spelers voelt zich niet gewaardeerd. De boel escaleert tijdens het EK en Edgar Davids wordt naar huis gestuurd door bondscoach Guus Hiddink.

  • EK 1988: het Perestrojka-team. Hoe de Sovjets bijna het EK van 1988 winnen. Ze lieten de wereld zien hoe je op een nieuwe manier kunt spelen. De winst ging dankzij Gullit en Van Basten aan de Sovjet-Unie voorbij.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV