Dinsdag in College Tour: Femke Halsema in gesprek met Twan Huys en studenten

Dinsdag in College Tour: Femke Halsema in gesprek met Twan Huys en studenten
Burgemeester van Amsterdam te gast

Kijktip :

Dinsdagavond is er weer een nieuwe College Tour te zien op NPO 2 en deze week ontvangt Twan Huys, samen met een zaal vol studenten, de huidige burgemeester van Amsterdam: Femke Halsema.

College Tour gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Tweede Kamer
Halsema verkreeg landelijke bekendheid als politica en uiteindelijke leider van GroenLinks. Ze zat maar liefst dertien jaar in de Tweede Kamer, waarvan acht jaar als fractievoorzitter en politiek leider van haar partij. In 2011 trok ze de deur van de Kamer achter zich dicht en in 2018 volgde ze Eberhard van der Laan op als burgemeester van onze hoofdstad Amsterdam.

Uitdagingen
Hoewel veel Amsterdammers inmiddels gewend zijn aan hun nieuwe burgemeester, heeft Halsema de afgelopen jaren diverse uitdagingen voor de kiezen gehad. Feestende én rellende Ajax-supporters vereisen veel aandacht, maar er was ook veel ophef over een massale Black Lives Matter-demonstratie in coronatijd. Onlangs heeft Halsema nog gestreden voor grote schermen in haar stad tijdens het EK voetbal, ondanks de coronapandemie.

College Tour is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV