Onthullende documentaire De Gert & Hermien Story woensdag te zien op NPO 1

Onthullende documentaire De Gert & Hermien Story woensdag te zien op NPO 1
Carrière met hoge pieken en diepe dalen

Kijktip :

Woensdag is op NPO 1 de onthullende en bij vlagen schokkende documentaire De Gert & Hermien Story te zien, over de opkomst en ondergang van één van de populairste zangduo's uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: Gert en Hermien Timmerman. Hun carrière kende hoge pieken, maar ook diepe dalen.

De Gert & Hermien Story gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Miljoenenpubliek
In de jaren zestig veroveren Gert en Hermien ons land en bereiken ze een miljoenenpubliek. Ze treden als eerste artiesten op in het Olympisch Stadion en scoren begin jaren zeventig hun bekendste hit: 'Alle duiven op de Dam'. Het succes eist echter zijn tol: zowel Gert als Hermien raakt verslaafd. Eerst aan alcohol, vervolgens ook aan pillen. Voor de buitenwereld trekken ze een rookgordijn op, maar in huize Timmerman is er sprake van stress, echtelijk geweld en zelfs kinderverwaarlozing.

Godsdienstwaanzin
Als het kookpunt wordt bereikt vindt er plotseling een bekering plaats. In een vlaag van godsdienstwaanzin verbrandt Gert op een nacht alle oude foto's en filmpjes en vervolgens dient het echtpaar zeventien jaar lang de kerk en de Evangelische Omroep. Ook dat houdt weer op en ondertussen stort de roddelpers zich op het gezin. In de jaren negentig verschijnen dochters Sandra en Sheila in de Playboy, krijgt Hermien een hartaanval en gaat het zangduo uit elkaar. Het gezinsdrama dat dan aan het licht komt, leidt tot een breuk tussen bijna alle familieleden.

De documentaire De Gert & Hermien Story is op woensdag 9 juni om 20.35 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de docu De Gert & Hermien Story terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Onthullende documentaire De Gert & Hermien Story woensdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier