Het leven van Herman Brood staat woensdag centraal in Iedereen had het erover

Het leven van Herman Brood staat woensdag centraal in Iedereen had het erover
Rock 'n' roll-legende overleed twintig jaar geleden

Kijktip :

Woensdagavond staat de aflevering van Iedereen had het erover volledig in het teken van de Nederlandse rock 'n' roll-legende Herman Brood. Op 11 juli is het precies twintig jaar geleden dat de roemruchte zanger een einde aan zijn leven maakte.

Iedereen had het erover gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Wild Romance
Herman Brood is misschien wel de meest excentrieke muzikant die we in Nederland hebben gehad. Eind jaren zeventig brak hij met zijn band Wild Romance door met hits als 'Saturday Night', 'Never Be Clever' en 'I Love You Like I Love Myself'. Brood was echter ook verslaafd aan van alles en nog wat en dat maakte van hem ook een enfant terrible. Naast rock 'n' roll-held was Brood ook een fanatiek kunstschilder.

Hilton
Op 11 juli 2001 kwam er een einde aan het leven van Brood na een sprong van het Hilton-hotel in Amsterdam. Art Rooijakkers haalt bijzondere herinneringen op met weduwe Xandra en dochter Lola Brood, en ook met vriend Bart Chabot en gitarist Dany Lademacher. Verder vertelt Hilton-directeur Roberto Payer dat niemand die hij in zijn werk ontmoet heeft - zelfs de grootste wereldsterren - kan tippen aan het charisma van Brood.

Iedereen had het erover is elke woensdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Je kunt alle afleveringen van Iedereen had het erover terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Het leven van Herman Brood staat woensdag centraal in Iedereen had het erover of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV