Prachtige documentaire IGONE - En als beloning zweef je woensdag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire IGONE - En als beloning zweef je woensdag te zien op NPO 2
Hoe gaat het met Igone de Jongh na afscheid?

Kijktip :

Igone de Jongh, de prima ballerina van het Nationale Ballet, beëindigt in september 2019 vrij plotseling haar carrière. Een leven lang heeft ze elke dag gedanst, maar nu gaapt plotseling de leegte. We volgen Igone in het eerste - moeilijke - jaar nadat ze gestopt is.

IGONE - En als beloning zweef je gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Verlangen
Igone de Jongh blikt terug op haar lange loopbaan en zoekt naar nieuwe artistieke wegen, maar ondertussen dringt een grotere vraag zich op. Waarom heeft ze eigenlijk een niet te stillen verlangen naar dansen? Igone kijkt terug op het moment dat ze in 2019 besluit te stoppen: een moeilijk afscheid van het Nationale Ballet. Samen met echtgenoot Thijs Römer verhuist ze naar de polder.

Nieuw begin
Het is een nieuw begin voor Igone, maar ze wil wél door met dansen en optreden - zij het in een andere vorm dan voorheen. Het idee ontstaat om een voorstelling te maken waarin ze niet alleen danst, maar ook met de mensen in de zaal in gesprek zal gaan. De documentaire IGONE - En als beloning zweef je laat zien hoe die voorstelling langzaam vorm begint te krijgen.

De documentaire IGONE - En als beloning zweef je is op woensdag 9 juni om 23.00 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu IGONE - En als beloning zweef je terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire IGONE - En als beloning zweef je woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier