Donderdag 10 juni in Opstandelingen: overlast door motorcrossbaan in Makkinga

Donderdag 10 juni in Opstandelingen: overlast door motorcrossbaan in Makkinga
Sophie Hilbrand reist af naar Friesland

Kijktip :

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Opstandelingen reist presentatrice Sophie Hilbrand af naar het Friese plaatsje Makkinga. Daar is een conflict ontstaan over de overlast die de lokale motorcrossbaan veroorzaakt.

Opstandelingen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nieuwe buren
De motorcrossbaan is al meer dan vijfenzeventig jaar de trots van Makkinga. Als de Prikkedam, zoals de baan heet, nieuwe buren krijgt, is het echter gedaan met de pret. Roel en Constance ervaren - net als hun andere buren - veel geluidsoverlast door de baan. De gemeente gedoogt al jaren dat de geluidsnormen door de baan worden overschreden.

Juridisch gevecht
Roel accepteert dit niet en start een juridisch gevecht. Hij wil de gemeente dwingen tot handhaving, maar die wil het juist iedereen naar de zin maken. Door het zwalkende beleid escaleert het conflict met de motorcrossliefhebbers. Hilbrand volgt Roel en Constance bij hun eenzame strijd, waarbij ze steeds onverzoenlijker worden.

Opstandelingen is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 10 juni in Opstandelingen: overlast door motorcrossbaan in Makkinga of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier