Slotaflevering docuserie A Perfect Planet donderdag te zien op NPO 1

Slotaflevering docuserie A Perfect Planet donderdag te zien op NPO 1
Mens staat centraal in laatste aflevering

Kijktip :

Donderdag (10 juni) zendt NPO 1 de laatste aflevering van de Britse natuurdocumentaireserie A Perfect Planet uit. Het zal voorlopig één van de laatste reguliere tv-avonden van NPO 1 worden: het EK voetbal gaat vrijdag van start.

A Perfect Planet gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Fossiele brandstoffen
In de laatste aflevering van A Perfect Planet staan wijzelf, de mens, centraal. Ons moderne leven is op allerlei vlakken bijna volledig afhankelijk van energie die wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen. Bij het verbranden van deze brandstoffen komen enorme hoeveelheden CO2 vrij, waardoor wij in feite hetzelfde effect op de aarde hebben als een supervulkaan.

Mega-uitbarstingen
Dat wil zeggen dat de mensheid CO2 uitstoot in een tempo dat nóg hoger ligt dan tijdens de prehistorische mega-uitbarstingen, die in een ver verleden bijna al het leven op aarde wegvaagden. Op wereldwijde schaal stoot de mens nu meer CO2 uit dan alle vulkanen op onze planeet bij elkaar.

De slotaflevering van A Perfect Planet is op donderdag 10 juni om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt deze aflevering van A Perfect Planet terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering docuserie A Perfect Planet donderdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier