Prachtige documentaire Johan Cruijff - En un momento dado donderdag te zien op NPO 3

Prachtige documentaire Johan Cruijff - En un momento dado donderdag te zien op NPO 3
Terugblik op Cruijffs periode bij FC Barcelona

Kijktip :

Vrijdagavond gaat het EK voetbal van start met de wedstrijd Turkije - Italië. Een dag eerder kunnen we op NPO 3 al genieten van de prachtige voetbaldocumentaire Johan Cruijff - En un momento dado, met een focus op de periode van Cruijff bij FC Barcelona.

Johan Cruijff - En un momento dado gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Catalonië
In deze documentaire wordt duidelijk wat de sportieve en culturele impact van Cruijff op Barça was, alsmede zijn impact op de rest van Catalonië. Het is een schets van de invloed van de 'voetbalheilige' op het Catalaanse leven, voelen en denken. Cruijff is namelijk niet zomaar een voetbalheld, maar een icoon, halfgod en orakel - misschien in Spanje nog wel meer dan hier.

El Salvador
Cruijff kreeg de bijnaam 'El Salvador' - De Verlosser - en heeft het Spaanse voetbal grote diensten bewezen. De grote momenten van Cruijff staan bij velen in het geheugen gegrift en de Nederlander verrijkte zelfs de Spaanse taal. Na zijn periode als speler (1973-1978) keerde Cruijff in 1988 terug als trainer en liet hij de voltallige pers vol verbazing kennismaken met de vertaling van het Nederlandse gezegde 'op een gegeven moment': "En un momento dado."

De documentaire En un momento dado is op donderdag 10 juni om 23.00 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu En un momento dado terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Johan Cruijff - En un momento dado donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier