Woensdag in Op1: kunnen we deze zomer zorgeloos op vakantie?

Woensdag in Op1: kunnen we deze zomer zorgeloos op vakantie?
De gasten van woensdag 9 juni

Kijktip :

Wat kijken we ernaar uit om weer het vliegtuig in te stappen op weg naar een zonnige bestemming. Vandaag gingen zeven Europese landen van kleurcode oranje naar geel, dus dat biedt perspectief. In Op1 wordt er onder andere met Corendon-baas Steven van der Heijden gesproken over de vakantie vooruitzichten. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 9 juni

  • Komende vrijdag begint dan eindelijk het EK voetbal. En het belooft een feestje te worden, want voor het eerst sinds 2012 is het Nederlands elftal weer present op een Europees Kampioenschap. NOS presentatoren Sjoerd van Ramshorst en Henry Schut hoeven in ieder geval niks te missen. In ‘NOS Studio Europa’ bespreken ze met wisselende analisten vier weken lang alle EK duels. Vanavond bij Op1 vertellen de presentatoren hoe de komende weken eruit gaan zien.
  • Hoe voelt het om jarenlang belaagd te worden door een stalker? Dit is de vraag die als een rode draad door de nieuwe documentaire van Hetty Nietsch loopt. In deze docu ‘Jij bent van mij’ vertellen verschillende slachtoffers hoe het kon gebeuren dat stalkers hun leven kapotmaakten. Twee van hen, Daniëlle Nijhuis en Ingrid Smit, doen vanavond bij Op1 hun verhaal.
  • Kunnen we straks zorgeloos op vakantie? Vandaag gingen in Europa zeven nieuwe landen van ‘oranje’ naar ‘geel’ en daarmee lijkt een zomer zonder veel regels en beperkingen weer een stap dichterbij. Toch kunnen we nog niet alle zorgen laten varen. Vanavond bij Op1 vertellen MAX Ombudsman Jeanine Janssen, directeur van brancheorganisatie ANVR Frank Oostdam en Corendon-baas Steven van der Heijden alles over de huidige regels en voorwaarden.
  • Wetenschappers maken zich grote zorgen om de Indiase coronavariant, die in het Verenigd Koninkrijk voor veel paniek zorgt. Deze ‘delta-variant’ zou zo’n 50% besmettelijker zijn dan de Britse versie van het virus. Kunnen we ook een opmars in Nederland verwachten? Dat bespreken we vanavond in Op1 met viroloog Ab Osterhaus. Kamerlid van D66 Jan Paternotte vreest voor het ergste en pleit daarom voor een vliegverbod voor landen zoals India.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 9 juni gepresenteerd door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: kunnen we deze zomer zorgeloos op vakantie? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV