Turkije - Italië live op tv en online (openingswedstrijd EK voetbal)

Turkije - Italië live op tv en online (openingswedstrijd EK voetbal)
Voetbalfeest gaat eindelijk van start

Sport :

Eindelijk is het zover! Op vrijdag 11 juni gaat het EK voetbal, dat een jaar werd uitgesteld vanwege het coronavirus, dan toch van start. De openingswedstrijd wordt meteen een interessante: Turkije - Italië. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Rome
Het Europees kampioenschap voetbal wordt gespeeld in elf verschillende landen, waaronder Nederland - waar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam het decor is van diverse wedstrijden. De eerste wedstrijd van het toernooi wordt gespeeld in de Italiaanse hoofdstad Rome, waar het Stadio Olimpico (waar AS Roma en Lazio Roma hun wedstrijden spelen) als locatie dient.

Bekijk het volledige speelschema en alle uitzendtijden van het EK 2021 op Gids.tv.

Danny Makkelie
De openingswedstrijd is om diverse redenen interessant. De Nederlander Danny Makkelie is namelijk de scheidsrechter van dienst; hij fluit zijn eerste wedstrijd op een eindtoernooi. Verder zullen er veel Turkse Nederlanders inschakelen om hun land van herkomst in actie te zien. Bovendien is Turkije na het EK weer tegenstander van Nederland in de kwalificatie voor het WK van 2022.

De wedstrijd Turkije - Italië is op vrijdag 11 juni om 21.00 uur te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.30 uur en in De Oranjezomer (SBS6) wordt al vanaf 20.00 uur vooruitgeblikt op de wedstrijd.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Turkije - Italië live op tv en online (openingswedstrijd EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier