Gruwelijke oorlogsfilm Full Metal Jacket vrijdag te zien op Veronica

Gruwelijke oorlogsfilm Full Metal Jacket vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Dertig jaar na de Eerste Wereldoorlog-klassieker Paths of Glory richtte meesterregisseur Stanley Kubrick zijn aandacht op de Vietnamoorlog. Dat levert wederom een gruwelijke, maar briljante film op: Full Metal Jacket. Deze ijzersterke productie is vrijdag te zien op Veronica en je kunt Full Metal Jacket streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Joker is een rekruut die in een trainingskamp in de VS wordt klaargestoomd voor de oorlog in Vietnam. Een waanzinnige drilmeester verandert de rekruten in machinale doders die elke persoonlijke karaktertrek verliezen. Wie het trainingskamp overleeft, wordt naar Vietnam gestuurd. Joker fungeert aanvankelijk als reporter voor de krant van het leger, maar belandt uiteindelijk volop in de vijandelijkheden. Hij trekt tijdens het Tet-offensief van 1968 van Da Nang naar de keizerstad Hué. Daar wordt zijn groep onder vuur genomen door een sluipschutter.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Kubrick is één van de weinige regisseurs die in bijna alle grote genres een meesterwerk heeft afgeleverd, van science fiction tot horror en van historisch drama tot comedy. Ook in het oorlogsgenre voelde de meester zich thuis, getuige Paths of Glory en Full Metal Jacket. In de eerste helft van de film overrompelt Kubrick de kijker met een keiharde militaire opleiding, waarbij R. Lee Ermey schittert als maniakale sergeant. De tweede helft dompelt ons onder in het bizarre oorlogsgeweld in Vietnam. Gruwelijk én indrukwekkend.

Cast
Naast Matthew Modine (Sicario: Day of the Soldado) en Vincent D'Onofrio (Jurassic World) zijn ook R. Lee Ermey (Mississippi Burning) en Adam Baldwin (Independence Day) te zien in Full Metal Jacket. Deze film is geregisseerd door Stanley Kubrick (The Shining).

Full Metal Jacket (1987) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op vrijdag 11 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 116 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Gruwelijke oorlogsfilm Full Metal Jacket vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV