Episch filmdrama A Passage to India zie je vrijdag op Canvas

Episch filmdrama A Passage to India zie je vrijdag op Canvas
Laatste film van grootmeester David Lean

Kijktip :

Nog altijd wordt de Britse filmmaker David Lean beschouwd als de koning van het epische filmdrama. Na gigantische producties als The Bridge on the River Kwai (1957), Lawrence of Arabia (1962) en Doctor Zhivago (1965) zwaaide Lean in 1984 met A Passage to India. Deze prachtige film is vrijdag te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
A Passage to India gaat over de Britse Adela Quested. Zij gaat naar het koloniale India, in de jaren twintig van de vorige eeuw nog onder het gezag van Groot-Brittannië, om haar vriend te bezoeken en met hem te trouwen. Als een van de weinige Britten is ze geïnteresseerd in de inheemse bevolking. Wanneer ze samen met de uit India afkomstige Aziz op picknick gaat, beschuldigt ze hem van verkrachting.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Zoals vaker het geval is bij producties van Lean valt je mond bij A Passage to India regelmatig open bij alle pracht en praal die hij ons voorschotelt. Sets, kostuums en camerawerk zijn zoals altijd weer van het allerhoogste niveau, maar toch kan deze film niet helemaal tippen aan enkele eerdere producties. Vooral de rol van Alec Guinness zou vandaag de dag niet meer kunnen, hoe goed hij als acteur ook is. A Passage to India kreeg niet minder dan elf Oscarnominaties, waaronder voor Beste Film en Beste Regie, maar wist alleen de beeldjes voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Originele Muziek (een prachtige score van Maurice Jarre) binnen te slepen.

Cast
Naast Judy Davis (The Dressmaker) en Peggy Ashcroft (The Nun's Story) zijn ook Victor Banerjee (Bitter Moon), James Fox (Sherlock Holmes) en Alec Guinness (Star Wars) te zien in A Passage to India. Deze film is geregisseerd door David Lean.

A Passage to India (1984) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 11 juni om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 164 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Episch filmdrama A Passage to India zie je vrijdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier