Nieuw op Netflix: sci-fi serie Altered Carbon

Nieuw op Netflix: sci-fi serie Altered Carbon
Onsterfelijkheid voor de rijken, ellende voor de armen

Kijktip :

De nieuwe Netflix-serie Altered Carbon presenteert een intrigerende futuristische wereld waarin de allerrijksten hun geest voor altijd kunnen bewaren. Zo zoeken ze na de 'dood' van hun lichaam ('sleeve') gewoon een nieuwe uit. Alle gedachten, herinneringen en persoonlijkheidstrekjes ('stack') worden in een gloednieuwe huls geplant.

De serie focust zich op Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman), een eenzame overlevende soldaat uit een groep elitie interstellaire soldaten, die werd verslagen bij een opstand tegen de nieuwe wereld. Hoewel zijn lichaam het bij die opstand niet meer hield, werd zijn 'stack' bewaard - maar liefst 250 jaar lang. Nu, heel veel jaren later, krijgt hij een nieuwe kans. De extreem rijke Laurens Bancroft geeft hem een nieuw lichaam, maar in ruil daarvoor, moet Kovacs een moord oplossen: de moord op Bancroft zelf.

De serie, die vanaf vrijdag op Neflix staat, krijgt voornamelijk positieve recensies. Zo gaf het Amerikaanse IGN de serie een 8,8. Vooral het acteerwerk van Joel Kinnaman en de wereld van Altered Carbon - die erg doet denken aan die van de sci-fi klassieker Blade Runner - worden geprezen.

Wel is het voor sommige kijkers nogal een flinke stap: een gloednieuwe wereld met allerlei ingewikkelde sci-fi termen als 'Neo-C', 'Stack', 'Meth' en 'Multi-Sleeving'. Zo is een 'Meth' een miljonair die zijn bewustzijn heeft bewaard en zo voor altijd kan voortleven. En iemand die aan 'Multi-Sleeving' doet is illegaal bezig. Die mensen wisten hun bewustzijn in meerdere mensen tegelijk te proppen. Ook interessant: 'Neo-C', een geloof dat in deze nieuwe wereld is ontstaan en het verbied om je bewustzijn in een nieuw lichaam te planten.

Altered Carbon zit vol met nieuwe, interessante ideeën over het recht om te leven en een toekomst waarin de allerrijksten het voor het zeggen hebben.

De cast bestaat verder uit James Purefoy (The Following), Byron Mann (Arrow), Chris Conner (American Crime Story: The People v. O.J. Simpson) en Martha Higareda (Street Kings).

Benieuwd naar de serie? Seizoen één van Altered Carbon is nu via deze link te zien op Netflix.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw op Netflix: sci-fi serie Altered Carbon of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen