Nederland - Oekraïne live op tv en online (EK voetbal)

Nederland - Oekraïne live op tv en online (EK voetbal)
De eerste wedstrijd van Oranje

Sport :

Eindelijk is het zover! Op zondag 13 juni komt het Nederlands elftal voor het eerst in zeven jaar weer in actie op een eindtoernooi. Oekraïne is de tegenstander en de wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Oekraïne

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Thuiswedstrijd
Nederland - Oekraïne is een echte thuiswedstrijd, want Amsterdam is één van de elf speelsteden op het EK. Daarom mag Oranje in de 'eigen' Johan Cruijff Arena aantreden tegen de Oekraïners. Vanaf 20.00 uur blikt Tom Egbers vanuit het stadion vooruit op de wedstrijd met analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

Outsider
Bij de bookmakers wordt Oranje gezien als een outsider op dit EK en in Nederland lijken de verwachtingen nog niet hooggespannen na moeizame oefenduels tegen Schotland en Georgië. Tegenstander Oekraïne wordt geleid door de voormalige superspits Andriy Shevchenko. De gevaarlijkste speles zijn Ruslan Malinovskyi en Oleksandr Zinchenko (ex-PSV).

Nederland - Oekraïne is op zondag 13 juni om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.00 uur en in De Oranjezomer (SBS6) wordt ook vanaf 20.00 uur vooruitgeblikt op de wedstrijd.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nederland - Oekraïne live op tv en online (EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV