Driedelige docuserie Bloedland over Zuid-Afrika begint zondag op NPO 2

Driedelige docuserie Bloedland over Zuid-Afrika begint zondag op NPO 2
Op zoek naar hoop en verzoening

Kijktip :

NPO 2 zendt vanaf zondag 13 juni de driedelige documentaireserie Bloedland uit. In dit programma gaat Johan Eikelboom op zoek naar hoop en verzoening in de heftige strijd om het Zuid-Afrikaanse land, ruim dertig jaar na het begin van de afschaffing van de apartheid.

Bloedland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bitter gevecht
De bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika staan tegenwoordig recht tegenover elkaar in een bitter gevecht om de grond van hun voorouders. Maar waarom? Eikelboom gaat in gesprek met de veelkleurige bevolking. Hij ontmoet witte boeren, die hun grond en boerderijen verdedigen tegen de politiek van landonteigeningen en tegen gewelddadige overvallen.

Kolonisten
Ondertussen eisen zwarte inwoners in de dagelijkse strijd om hun bestaan het land op dat de Britse of Nederlandse kolonisten in het verleden van hun voorouders bemachtigden. Gekleurde inwoners blijven tot op de dag van vandaag vechten voor de erkenning dat de grond waarop ze leven ook hún grond is - zelfs decennia na de afschaffing van het apartheidsregime.

De driedelige serie Bloedland is vanaf zondag 13 juni wekelijks om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Bloedland terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Driedelige docuserie Bloedland over Zuid-Afrika begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier