Spanje - Zweden live op tv en online (EK voetbal)

Spanje - Zweden live op tv en online (EK voetbal)
Hoe staan de Spanjaarden er voor?

Sport :

Maandagavond (14 juni) komt Spanje voor het eerst in actie op dit EK. De Zuid-Europeanen spelen hun eerste wedstrijd tegen Zweden. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Spanje - Zweden

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Spanje
Het Spanje dat tussen 2008 en 2012 het mondiale voetbal domineerde, met twee EK-titels en één WK-winst, is niet meer. Van de selectie van toen zijn alleen Sergio Busquets en Sergio Ramons nog over, en laatstgenoemde gaat niet eens mee. Er is een nieuwe generatie opgestaan, met onder anderen het supertalent Pedri. Kan dit team hoge ogen gooien op het EK?

Zweden
Van Zweden wordt niet heel veel verwacht dit toernooi. De Scandinaviërs zullen de groepsfase waarschijnlijk wel overleven, maar daarna wordt het een stuk lastiger. Blikvanger van de ploeg is de voor Nederlanders wel bekende spits Alexander Isak. De nog altijd pas 21-jarige aanvaller schoot in de Eredivisie de ene na de andere bal tegen het net namens Willem II. Het is nog de vraag of hij ook Spanje pijn kan doen.

Spanje - Zweden is op maandag 14 juni om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.30 en ook in De Oranjezomer (SBS6) wordt vooruitgeblikt, vanaf 20.00 uur.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Spanje - Zweden live op tv en online (EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier